Inaktiv platsannons

Amnesty Uppsala söker informatörer!

Amnesty International, Uppsala... Tycker du om att föreläsa och engagera? Vill du utvecklas och vässa retoriken till max? Brinner du dessutom för mänskliga rättigheter? Då är du den vi söker! Amnesty Internationals Uppsaladistrikt söker...

Om tjänsten

Amnesty International, Uppsala Distrikt

Tycker du om att föreläsa och engagera? Vill du utvecklas och vässa retoriken till max? Brinner du dessutom för mänskliga rättigheter? Då är du den vi söker!

Amnesty Internationals Uppsaladistrikt söker aktivister som vill ingå i vår nyuppstartade informatörsgrupp. Gruppen kommer att erbjuda föreläsningar om Amnesty och om de mänskliga rättigheterna på olika typer av evenemang, till exempel på gymnasieskolor eller för nya aktivister inom Amnesty. Som informatör kommer du alltså att spela en nyckelroll för distriktet i att kommunicera med en bredare publik.

Nu under sommaren fokuserar vi på att utveckla det material som vi kommer att använda i höst, samt planera var och hur vi vill föreläsa. Om du kan vara med redan nu i sommar kommer du därmed att få stort inflytande över hur verksamheten utformas. Självklart går det dock också bra att hoppa in till hösten.

Som informatör kommer du naturligtvis också själv lära dig mer om Amnesty som organisation, och om de mänskliga rättigheterna, då Amnesty ordnar många olika utbildningar för aktivister i allmänhet och också för informatörer i synnerhet.

Amnesty International är en av världens största människorättsorganisationer med mer än 7 miljoner medlemmar globalt. Organisationen kämpar för de mänskliga rättigheterna som definieras av FN; rätten till liv, självbestämmande och frihet etc. I Uppsala finns drygt 10 olika grupper med olika fokusområden och arbetsmetoder. Vi har grupper som jobbar med specifika länder som Colombia, Egypten och Palestina. Andra grupper arbetar till exempel specifikt med kvinnors rättigheter eller ekonomiska, sociala och kulturella rättigheter. Även arbetsmetoderna skiljer sig åt mellan grupperna och inkluderar allt från brevskrivning till makthavare; till namninsamling, events och kampanjer.

Amnesty International är en av världens största människorättsorganisationer med mer än 7 miljoner medlemmar, varav över 100 000 finns i Sverige. Organisationens storlek ger goda möjligheter för personlig utveckling och vidareutbildning även på nationell nivå.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Som aktivist i Amnesty får man själv bestämma hur mycket tid man vill lägga. Under sommaren kommer vi att träffas den 7e juni 17-21.00, och den 1a juli kl 12-18 i Uppsala. Sedan i höst räknar vi med att träffas ungefär en gång under kvällstid varannan vecka i Uppsala. Själva föreläsningarna som vi kommer att håll i kommer till största delen äga rum under dagtid. Hör av dig för mer information!
Specifika önskemål eller information: 
Inga förkunskaper krävs för att vara med i vår grupp, men däremot en vilja att lära sig mer, och en iver att muntligen förmedla information till andra.
Minimiåtagande: 
Ett möte varannan vecka

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Uppsala | Volontärarbete