Inaktiv platsannons

Administrativ chef i Uppsala

Om tjänsten

Sortera på publicering: 2018-05-31

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 42.000 studenter, 7.000 anställda och en omsättning på 6,7 miljarder kronor.

bedriver forskning och utbildning inom kemiämnet. Institutionen har 210 anställda och omsätter 215 miljoner kronor. Vid institutionens sex program bedrivs mycket framgångsrik forskning av hög internationell klass. Vi har ett stort antal externt finansierade forskningsprojekt och vi ser en fortsatt god tillväxt inom vårt ämnesområde. Institutionen har utbildningsuppdrag inom ingenjörs- och civilingenjörsprogram samt masterprogram.

Verksamhetsstödet består av 18 personer och ger support och service inom ekonomi, HR, IT, kommunikation/webb, kurs- och doktorandadministration till både ledning och medarbetare.

Till vår institution söker vi nu en Administrativ chef som är direkt underställd prefekt med ett personalledande ansvar för verksamhetsstödets medarbetare.

Arbetsuppgifter: Som närmaste chef för det administrativa stödet och dess personal har du det övergripande ansvaret för gruppen. Ansvaret innefattar ledning, fördelning och samordning av gruppens arbetsuppgifter liksom ansvar för arbetsmiljön. Du kommer att hålla i löne- och utvecklingssamtal, planera kompetensutveckling samt ansvara för övriga personalfrågor.

Du ingår i institutionens ledningsgrupp, är adjungerad ledamot i institutionens styrelse och fungerar som kvalificerat beslutsstöd till prefekten. Dina arbetsuppgifter innefattar verksamhetsplanering, budget- och bokslutsansvar för hela institutionen.

Kvalifikationskrav: Vi söker dig som har en högskoleexamen med inriktning mot ekonomi, personal eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer relevant, eller motsvarande kompetens som bedöms likvärdig erhållen på annat sätt. Du har flerårig erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete i ledande ställning med personalansvar.

Som person söker vi dig som är tydlig i ditt ledarskap och besitter en god kommunikativ, analytisk och strategisk förmåga. Du är utvecklingsorienterad och har en utpräglad initiativ- och organisationsförmåga. Vidare värdesätter vi att du är flexibel, har förmåga att engagera människor och värnar för en god arbetsmiljö. Du är bra på att bygga relationer och samarbetar gärna med såväl interna som externa parter. Du ska ha en vilja att verka i en akademisk- och teknisk miljö samt stimuleras av att arbeta med hela bredden av det administrativa arbetet. God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska är ett krav likaså god datavana. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete speciellt inom högskolesektorn är naturligtvis meriterande.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2018-08-01 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av 
Jan Davidsson jan.davidsson@kemi.uu.se 018-471 3653

Välkommen med din ansökan senast den 24 juni 2018, UFV-PA 2018/1942. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Vi tar enbart emot ansökan på det sätt som beskrivs i annonsen.

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej