Inaktiv platsannons

Postdoktor – Kvantitativ mikrobiologi/Biofysik i Uppsala

Om tjänsten

Sortera på publicering: 2018-05-24

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 42.000 studenter, 7.000 anställda och en omsättning på 6,7 miljarder kronor.

Tjänsten är placerad i Johan Elfs forskargrupp () och görs inom ramen för ett KAW finansierat projekt som syftar till att kartlägga de fysikaliska principerna för hur proteiner söker efter specifika sekvenser i genomet. Vi erbjuder en stimulerande forskningsmiljö och projektet är ett interdisciplinärt samarbete mellan flera forskargrupper inom biologi, teknik och fysik och du kommer även att arbeta nära de andra grupperna inom vårt program ().

Nu söker vi en forskare med intresse för kvantitativ mikrobiologi och de biofysikaliska principerna som styr livet på molekylnivå.

Arbetsuppgifter

Som Postdoktor inom Kvantitativ mikrobiologi/Biofysik kommer du att använda och utveckla nya single-molecule/singel cell-verktyg som gör det möjligt att koppla förändringar i den genomiska DNA-sekvensen till dynamiska fenotyper för tusentals olika bakteriestammar parallellt. Du kommer att konstruera och fenotypbestämma stora genetiska bibliotek med avseende på komplexa intracellulära processer. Projektet syftar till att förstå principerna för sekvensspecifik sökkinetik i den intracellulära miljön.

Du kommer ha ett nära samarbete med mikrobiologer, mikrofluidikingenjörer, biofysiker, datavetare, optikingenjörer, biokemister, molekylärbiologer och mjukvaruingenjörer.

Besök gärna  för mer information om vår forskning.

Kvalifikationskrav

Som kvalificerad kandidat till denna tjänst ska du inneha följande kvalifikationer:

Meriterande

Den ideala kandidaten bör också:

     • Vara skicklig inom områdena mikrobiologi, experimentell biofysik och
        programmering.

     • Ha goda programmeringskunskaper.

Ansökan ska innehålla

* För anställning som postdoktor krävs att innehavaren har avlagt doktorsexamen högst tre år före ansökningstidens utgång. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare. 

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2018-10-01 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning två år.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av Irmeli Barkefors (), telefon 1 eller Johan Elf (), telefon .

Välkommen med din ansökan senast den 5 september 2018, UFV-PA 2018/1867.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Vi tar enbart emot ansökan på det sätt som beskrivs i annonsen.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej