Inaktiv platsannons

Forskningsingenjör i Uppsala

Om tjänsten

Sortera på publicering: 2018-06-01

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 42.000 studenter, 7.000 anställda och en omsättning på 6,7 miljarder kronor.

Anställningstid är två år med tillträde snarast.

Tandemlaboratoriet är en nationell infrastruktur vid Uppsala Universitet som arbetar med tillämpning och utveckling av metoder för materialkaraktärisering med hjälp av snabba joner. I utrustningen ingår ett flertal acceleratorer såväl som jonkällor och många olika experimentella mätstationer med avancerade detektorer och komplex elektronik för analys. I Tandemlaboratoriets verksamhet pågår, vid sidan av tillämpning av redan etablerade acceleratorbaserade materialanalytiska tekniker, en konstant utveckling av nya metoder för jonstrålebaserad icke-förstörande analys av material på nanometersnivå. Kandidaten för tjänsten ska medverka i såväl utveckling av ny instrumentering som drift av befintlig utrustning.

Arbetsuppgifter:

• Installation och testning av ny utrustning för jonstrålebaserad materialanalys.

• Drift, underhåll och utveckling av elektronik.

• Drift, underhåll och utveckling av vakuumutrustning.

• Mekanisk konstruktion, montering och testning.

• Allmän tekniskt stöd för drift och utveckling vid Tandemlaboratoriet.

• Viss administration i form av teknisk dokumentation.

Projektbeskrivning: Den sökande ska, i samarbete med övriga gruppmedlemmar, ansvara för installation, drift, underhåll, planering, dokumentation och kvalitetskontroll av teknisk utrustning och experiment. Utrustning inkluderar ultrahögvakuumsystem, högspänningsapparaturer och styrelektronik.

Kvalifikationskrav: BSc i teknik eller fysik eller motsvarande arbetserfarenhet inom relevant ämnesområde. Vi söker kvalificerade och motiverade kandidater med stort intresse att stödja akademisk forskning. Kunskap och erfarenhet av elektronik- och mekanikarbete samt kvalitetskontroll är ett krav. Tidigare erfarenhet av utrustning för acceleratorer eller atom- och kärnfysikexperiment är meriterande liksom erfarenhet med högvakuumteknik och högspänningsteknik såväl som elektronik. God muntlig och skriftlig färdighet i engelska är ett krav, liksom förmåga att ta egna initiativ och att arbeta både självständigt och i grupp. Vi utgår från att du vill ta ansvar, kan driva flera aktiviteter samtidigt, är innovativ och har ett genuint intresse för teknik.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet. Flertalet anställda inom denna kategori är män varför vi gärna ser kvinnliga sökande till anställningen.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan.

Tillträde: 2018-07-01 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2020-06-30.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av 
Daniel Primetzhofer, e-post: daniel.primetzhofer@physics.uu.se, tel 018-471 3040.

Välkommen med din ansökan senast den 17 Juni, 2018, UFV-PA 2018/1838.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Vi tar enbart emot ansökan på det sätt som beskrivs i annonsen.

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej