Inaktiv platsannons

HR-strateg Hälsosamt arbetsliv i Uppsala

Om tjänsten

Sortera på publicering: 2018-06-01

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 42.000 studenter, 7.000 anställda och en omsättning på 6,7 miljarder kronor.

HR-avdelningen befinner sig i en intensiv utvecklingsfas och söker en HR-strateg hälsosamt arbetsliv som vill vara med och utveckla universitetets arbete med arbetsmiljö- och hälsofrågor. HR-avdelningen är organiserad efter universitetets vetenskapsområden och stödjer verksamheten inom områdena; kompetensförsörjning, arbetsgivarpolitik och villkor samt hälsosamt arbetsliv. HR-avdelningens uppdrag är att bidra till att göra Uppsala universitet till en attraktiv arbetsgivare. Vi sitter i nya moderna lokaler i Segerstedthuset, där universitetets förvaltning är samlad.

Arbetsuppgifter:

Som HR-strateg med inriktning hälsosamt arbetsliv ska du bidra till att stärka universitetets arbete med och chefernas kompetens i arbetsmiljö- och hälsofrågor. Utgångspunkten är verksamhetens behov, universitetets mål och strategier samt arbetsmiljölagstiftningen och föreskrifter. Du ger kvalificerad rådgivning och utbildar chefer samt HR-funktionen på alla nivåer inom universitetet, såväl självständigt som i samarbete med andra.

Ditt uppdrag innebär bland annat att du samordnar och utvecklar det systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM) samordnar HR-avdelningens arbete med arbetsmiljö- och arbetsrelaterade hälsofrågor bistår HR-direktören i beredningen av universitetsövergripande frågor om arbetsmiljö och hälsa utvecklar HR-avdelningens stöd i arbetet utifrån ett främjande, förebyggande och rehabiliterande perspektiv planerar och genomför arbete med riktlinjer samt utformar informations- och utbildningsmaterial

I arbetet ingår också ansvar för behovs- och målgruppsanalys, initiering och uppföljning av satsningar inom arbetsområdet. Du kommer att arbeta aktivt med samarbeten, samverkan och kontakter med såväl skyddsombud, fackliga organisationer, ledningsfunktioner inom universitetet som kollegor i organisationen. Du är föredragande i samverkansgruppen för arbetsmiljö och är kontaktperson i arbetsmiljöfrågor gentemot Arbetsmiljöverket. Du står för expertkunskap och utgör ett stöd till organisationens HR-funktion.

Du är kravställare vid upphandlingar inom arbetsområdet samt följer upp vårt samarbete med och avtal med företagshälsovården. Du kommer också att samordna, planera och leda utvecklingsarbeten för att hitta samsyn och finna vägen framåt. Vidare ingår omvärldsbevakning i arbetsuppgifterna. Du förväntas ha ett övergripande ansvar för att skapa enhetlighet i beredning och rutiner inom arbetsområdet. Din roll är placerad på HR-avdelningens ledningsstöd och du rapporterar till HR-direktören.

Kvalifikationskrav:

Du har relevant akademisk examen, företrädesvis med inriktning mot HR, organisation, beteendevetenskap eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig i kombination med för anställningen relevant arbetslivserfarenhet. Du har vidare flera års aktuell erfarenhet av arbete med arbetsmiljöfrågor på strategisk nivå i en större organisation. Du har god kunskap om arbetsmiljölagstiftningen, arbetsmiljöverkets föreskrifter och arbetslivsrelaterad hälsa. Ditt intresse för frågorna är stort, du har ett relevant nätverk och erfarenhet av att utveckla goda samarbetsformer med interna såväl som externa aktörer. Du har väl vitsordat arbetsgivarorienterat synsätt. Du har lätt att kommunicera och uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och på engelska samt är en van användare av IT-stöd.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet så som god samarbetsförmåga, hög servicekänsla och stark integritet. Du är utvecklingsinriktad och uppnår goda resultat. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter, har ett strukturerat arbetssätt samt driver processer framåt. Vidare ser du helheten, har en god förmåga att analysera och är lösningsfokuserad. Du är förtroendeingivande i den konsultativa rollen och har mycket god pedagogisk förmåga. Du har god förmåga att knyta kontakter och bygga långsiktiga relationer samt förmåga att visa ledarskap genom att skapa engagemang och delaktighet.

Önskvärt/meriterande i övrigt:

Erfarenhet av motsvarande arbete från statlig eller annan offentlig verksamhet.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas 

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av 
Eliane Forsse, HR-direktör, tel: 018-471 1725, e-post: eliane.forsse@uadm.uu.se


Välkommen med din ansökan senast den 20 juni 2018, UFV-PA 2018/1955.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Vi tar enbart emot ansökan på det sätt som beskrivs i annonsen.

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej