Inaktiv platsannons

Forskningsassistent inom området hälsoekonomi i Uppsala

Om tjänsten

Sortera på publicering: 2018-05-28

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 42.000 studenter, 7.000 anställda och en omsättning på 6,7 miljarder kronor.

Forskargruppen CHAP - Child Health and Parenting, är en tvärvetenskaplig grupp med främsta fokus på utvärdering av folkhälsoinsatser; program, arbetssätt eller samverkansmodeller som har barns och föräldrars hälsa i fokus. Vår forskning bedrivs i projekt och ofta i samarbete med kommuner, men ibland även med landsting och frivilligorganisationer.

Forskargruppen består idag av 14 personer med bakgrund i psykologi, folkhälsovetenskap, medicin, sociologi, hälsoekonomi, statistik m.m.

Arbetsuppgifter:

Vi söker en hälsoekonom/forskningsassistent med starkt intresse för forskning för att jobba bland annat inom projekten:

I projekten finns behov av kunskap inom hälsoekonomi, folkhälsa, epidemiologi samt statistik. I arbetsuppgifterna ingår att samla in och analysera data, utföra effekt -och kostnadsanalyser samt beräkna kostnadseffektiviteten av olika insatser.

Kvalifikationskrav:

Grundläggande högskoleutbildning med relevans för uppgifterna, såsom hälsoekonomi, nationalekonomi, folkhälsovetenskap och epidemiologi.

Önskvärt/meriterande i övrigt:

Erfarenhet av forsknings- och utvecklingsprojekt inom kommun eller hälso- och sjukvård samt erfarenhet av tidigare arbete inom akademin är meriterande.

Vi lägger särskild tonvikt på förmåga att kommunicera i tal och skrift – kraven är utmärkta kunskaper i engelska och intermediär nivå på svenska. Du ska vara ambitiös, seriös och ha vana att leverera det du åtar dig. Vi ser gärna att du tänker dig en framtid inom forskning.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Efter överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad 1 år med möjlighet till förlängning.

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av 
Inna Feldman, inna.feldman@pubcare.uu.se 

Välkommen med din ansökan senast den 15 Juni 2018, UFV-PA 2018/1870.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Vi tar enbart emot ansökan på det sätt som beskrivs i annonsen.

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej