Inaktiv platsannons

Produktsamordnare - hyttutveckling i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Till gruppen RCPP – Product Coordination and Geometry Assurance på hyttutveckling söker vi nu en produktsamordnare. Gruppen består idag av 8 personer varav 4 stycken produktsamordnare.

Som produktsamordnare är du delaktig i produktutvecklingen genom att beskriva Scanias produkter från utvecklingsstadiet till färdig produkt.

Dina arbetsuppgifter
Ditt huvudsakliga ansvar blir att bygga, underhålla och utveckla Scanias produktstrukturer (KS, TCR, VCR) utifrån konstruktions-underlag. Produktstrukturerna är en databas som beskriver de komponenter och artiklar som krävs för att bygga Scanias lastbilsprogram och på vilka lastbilsvarianter de hör hemma. Här beskrivs också de varianter av utrustningar som finns och hur dessa får kombineras. Detta görs i Scanias PDM-system OAS.

Du arbetar i en kundorienterad och tvärfunktionell miljö i nära samarbete med konstruktörer, produktionsberedare, objektledare, marknadssidans produktinformation m.fl.

Vi erbjuder ett intressant och omväxlande arbete som ger en djup förståelse av Scanias produktstrukturer, en bred produktkännedom, många kontakter inom företaget samt en tidig inblick och medverkan i produktutvecklingen.

Din profil
Du har en teknisk högskoleutbildning eller motsvarande, är du nyutexaminerad så är det inget hinder.

Du är nyfiken, analytisk med ett strukturerat arbetssätt och ett logiskt tänkande. Bra förståelse för helhet men gillar ändå att gå ner i detaljer. Lätt för att samarbeta och ett bra kundbemötande.

Du behärskar svenska och engelska i både tal som skrift.

Scania erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För mer information
Kontakta Björn Johansson, gruppchef, 08-553 540 54.

Publicerad den

24-07-2019

Extra information

Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis