Inaktiv platsannons

Projektledare Investering i Göteborg

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektledare Investering med placering i Göteborg, Skövde. Vi vill ha din ansökan senast den 17 juni.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige.

Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Arbetsuppgifter

Söker du en spännande projektledarroll där du får möjlighet att påverka västra Sveriges infrastruktur? Vi söker nu en erfaren projektledare som ska samordna 10 tal projekt på E20 samt driva investeringsprojekt inom väg och järnväg.

I rollen som projektledare leder du investeringsprojekt av varierande storlek och komplexitet inom väg och järnväg. I den här rollen är ingen dag den andra lik, men gemensamt är att du ansvarar för projektets framdrift samt leder och fördelar arbetet inom projektet. Det är ditt ansvar att bevaka tids- och kostnadsaspekter och säkerställa att projektet fortskrider i enlighet med uppsatta mål. Ett viktigt bidrag i din roll är att motivera ditt projektteam och skapa en produktiv arbetsmiljö. Arbetet drivs i projektform där du samarbetar med interna specialister och externa leverantörer samt ansvarar för planering och genomförande av uppdragen.

Arbetet innebär också att samordna ett 10-tal projekt på E20 som drivs av dina kollegor. Detta omfattar både samordning med kollegor, interna specialister och beställare samt hålla informationsmöten i olika sammanhang. Du står i centrum för övergripande frågor som berör E20-projekten. Även kommunikation med allmänhet, kommuner, media och andra intressenter är en del av arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som
- har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning alternativt motsvarande kompetens förvärvad genom erfarenhet från entreprenadbranschen
- har mångårig dokumenterad erfarenhet av projektarbete och gedigen erfarenhet av genomförande av väg- eller järnvägsprojekt
- har god förhandlingsvana
- har erfarenhet av budgetering, prognostisering och ekonomisk uppföljning
- har arbetat med projektmodeller liknande XLPM
- har körkort för personbil

Rollen som projektledare i Trafikverket är dynamisk och ställer krav på din flexibilitet och förmåga att samverka och nätverka. Det är därför viktigt att du har ett professionell och affärsmässigt agerande, samtidigt som du har en god förmåga att anpassa ditt ledarskap efter varje specifikt projekt. Vi söker dig som har ett starkt eget driv, är strukturerad och har god kommunikationsförmåga. Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej