Inaktiv platsannons

Nationell Beredskapsplanerare i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Nationell Beredskapsplanerare med placering i Borlänge, Kristianstad, Göteborg, Eskilstuna, Västerås, Solna, Gävle, Norrköping. Vi vill ha din ansökan senast den 22 juni.

Verksamhetsområde Planering svarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Regeringen har gett de bevakningsansvariga myndigheterna, dit Trafikverket hör, uppgiften att återuppbygga förmågan att verka i totalförsvaret. Trafikverket fick hösten 2018 en kompletterande uppgift att trafikslagsövergripande samordna krisberedskapen och planeringen för höjd beredskap inom hela transportsektorn. Därför söker vi nu tre Beredskapsplanerare till Nationell nivå.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innebär att:

- driva utvecklingen av Trafikverkets förmåga att samordna krisberedskapen och planeringen för höjd beredskap inom transportsektorn.
- driva och utveckla transportsektorns förmåga att planera, samverka och leda. I detta ingår att ta ett särskilt ansvar för ett av områdena luft-, sjö- eller landtransporter (väg och järnväg).
- utveckla nätverk och samverkan med försvarsmakten, näringsliv, myndigheter, länsstyrelser, kommuner och frivilligorganisationer.
- leda och delta i utredningar, identifiera utvecklingsbehov, ta fram åtgärdsförslag och planer samt driva förändringsarbete internt och externt.
- utveckla, leda och medverka i utbildnings- och övningsverksamhet.

Den som arbetar i befattningen kan förväntas ingå i Trafikverkets krishanterings- och beredskapsorganisation. Resor förekommer i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som
- har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom ett för tjänsten relevant område eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
- har erfarenhet av projektledning
- har god dokumenterad kunskap och erfarenhet av samhällets krisberedskap, totalförsvar och säkerhetsskydd
- har dokumenterat goda kunskaper om lagstiftningen inom området
- har dokumenterad erfarenhet av arbete med samhällssäkerhets- och beredskapsarbete
- erfarenhet från något av trafikslagen: luftfart, sjöfart eller landtransporter (väg/järnväg)
- har svenskt medborgarskap
- har körkort för personbil
Det är meriterande om du
- har goda ledaregenskaper
- har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren
- har enkelt för att anpassa dig till nya omständigheter och situationer. Du har förmåga att arbeta konstruktivt och behålla ditt lugn även i stressade situationer

Övrig information

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande

Tester kan förekomma som en del av denna rekryteringsprocess.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej