Inaktiv platsannons

FP&A Analyst med intresse för BI tools till Sodexo i Stockholm

Om f... Sodexo grundades av fransmannen Pierre Bellon år 1966. Med hjälp av några tusen franska francs på fickan, sin starka drivkraft och entreprenörsanda startade han upp ett litet serviceföretag som levererade mat till f...

Om tjänsten

Om företaget

Sodexo grundades av fransmannen Pierre Bellon år 1966. Med hjälp av några tusen franska francs på fickan, sin starka drivkraft och entreprenörsanda startade han upp ett litet serviceföretag som levererade mat till företagspersonal i hans hemstad Marseille. Idag har Sodexo vuxit till en av världens största arbetsgivare med verksamheter i 80 länder världen över. Vi är världsledande inom Quality of Life Services – service för livskvalitet, och våra kunder finns både inom privat och offentlig sektor samt på institutioner. Vi erbjuder integrerade servicetjänster inom Facilities Management: arbetsplatstjänster, lokalvård, måltidsservice samt hjälpmedels- och konferensverksamhet. Vi bidrar till att öka de anställdas välmående, effektivisera verksamheten och säkerställa att alla viktiga servicefunktioner fungerar på företag, sjukhus, skolor och andra arbetsplatser. Vårt brinnande engagemang för hållbarhet, att utveckla våra medarbetare och främja mångfald är vida känt runt om i världen. Vårt arbete inom dessa områden har också resulterat i en mängd prestigefyllda utmärkelser under årens lopp. I Norden omsätter vi 7,5 miljarder kronor och sysselsätter 11 000 medarbetare. Det gör oss till ett av Nordens ledande Service Managementföretag

Om tjänsten

Har du en aptit för ekonomisk planering och analys samt intresse för BI tools? Vill du vara involverad i utvecklingen av FP&A teamet i Sverige och Norden. Vi letar efter en FP&A analytiker med erfarenhet av Koncernrapportering. Som en FP&A analytiker på Sodexo kommer du att stödja den nordiska verksamheten för att säkerställa en god, strukturerad och korrekt kvalitet på rapportering och analyser. Du kommer att rapportera till FP&A Manager Sweden & Group Regional Reporting Support och du kommer att ingå i ett team om tre personer. I tjänsten ingår att du har många kontaktytor både i Norden och inom koncernen i Frankrike. Du kommer att sitta i moderna lokaler på vårt Nordiska huvudkontor, i Arenastaden, Solna.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär:

  • Säkerställa hög kvalité i rapportering mellan interna system och koncernens system under bokslutet, budget- & prognosprocess.
  • Konsolidering av Nordiska rapporter.
  • Fungera som superuser för interna- och koncernens system.
  • Fungera som support i rapportering, analyser samt systemstöd mot Business Controllers & FP&As i regionen.
  • Rapportering och analyser av resultat- och balansräkning
  • Budget- och prognosprocesser/analyser
  • Intercompany avstämningar
  • Kontinuerlig förbättring och utveckling av arbetsprocesser
  • Kostnadsuppföljning av centrala funktioner samt stöd till cheferna inom staberna
  • Ad-hoc analyser

Din bakgrund

Du har en akademisk examen i ekonomi med inriktning redovisning/finansiering eller motsvarande utbildning. Vidare så har du 3-5 års erfarenhet inom Revision och/eller Financial Controller/Analyst vilket bland annat har gett dig kunskaper i olika finansiella system och redovisningsregelverk. Det är meriterande om du har arbetat med system så som Hyperion Financial Management, Essbase, SAP, Qlikview & Tagetik. Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

Som person trivs du i en internationell miljö där du kommer att ha många kontaktytor. Du har lätt för att kommunicera och förklara ekonomi på ett pedagogiskt sätt. Dessutom är du analytisk, strukturerad, noggrann och säkerställer att tidsramar och kvalitén i leveranser upprätthålls. 

Publicerad den

16-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Ekonomi / Juridik
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Ekonomi / Juridik | Deltidsjobb