Inaktiv platsannons

Redovisningschef till Skandikon i Stockholm

Redovisningschef som drivs av att leda i förändring – start omg...  För kunds räkning söker vi nu en Redovisningschef med personalansvar för en grupp om åtta personer. Vår kund tillhandahåller pensionsadministrativa tjänster och...

Om tjänsten

Redovisningschef som drivs av att leda i förändring – start omgående

 För kunds räkning söker vi nu en Redovisningschef med personalansvar för en grupp om åtta personer. Vår kund tillhandahåller pensionsadministrativa tjänster och konsulterande verksamhet inom pensionsområdet. Uppdraget är med start omgående och sträcker sig sex månader framåt med en eventuell förlängning. Kunden sitter i fina lokaler i centrala Stockholm och uppdraget är på heltid.

 Det här är rollen för dig som tycker om att leda i förändring och har erfarenhet från strategiarbete. Som Redovisningschef har du personalansvar för teamet och arbetar med att strukturera och planera avdelningens arbete. Du kommer att rapportera direkt till CFO.

 Arbetet innebär till stor del att stödja, driva och följa upp implementerings- och utvecklingsprojekt och du kommer att företräda gruppen både internt och externt. Tjänsten innebär även att stötta gruppen i arbetet med finansiell redovisning och rapportering. I gruppens arbete ingår bokslut, prognoser, analyser, uppföljning samt sammanställning av rapporter till FI, styrelse och ledning. Kontakten med företagets kunder kommer även att utgöra en viktig del av ditt arbete. 

 Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Strategiarbete
  • Leda, utveckla och kvalitetssäkra arbetet inom gruppen
  • Strukturera och planera avdelningens arbete
  • Stödja, driva och följa upp implementerings- och utvecklingsprojekt
  • Stötta gruppen i arbetet med finansiell redovisning och rapportering
  • Kontakt med företagets kunder

 Vem är du?

Vi tror att du är utbildad Civilekonom och har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Det är meriterande men inget krav att du har erfarenhet från försäkring/finans-, treasuryavdelning eller bank. Det är av stor vikt att du har gedigen operativ erfarenhet av redovisning, gärna även koncernredovisning. Har du tidigare arbetat med stiftelser eller försäkringsföretag och har arbetat med värdepappersadministration är det ett stort plus.

 Du har tidigare dokumenterad erfarenhet från en ledarroll. Tjänsten förutsätter goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

 Det här är en roll för dig som drivs av att förbättra, utveckla och förnya processer och som är trygg i sin roll som ledare och har förmågan att motivera och engagera andra. Därtill är du van vid att arbeta självständigt och resultatorienterat och har en positiv inställning. Rollen innebär flera kontaktytor, både internt och externt, varför det är av stor vikt att du har en god social kompetens och förmåga att arbeta med och utveckla företagets kundrelationer.

 

Konsult hos SJR

Du drivs av att utvecklas och inspireras av nya utmaningar och miljöer. Du har en förmåga och känsla för att verka i olika verksamheter och grupper. Vi arbetar i nära samarbete med dig och är lyhörda för dina önskade utmaningar. Tillsammans med vårt goda renommé och varumärke samt med våra framgångsrika kunder kan vi matcha rätt uppdrag för dig och stödja dig i din önskade karriär.

Om företaget

SJR in Sweden (SJR) är ett av Sveriges ledande rekryterings- och konsultföretag och har sedan 1993 byggt upp ett brett kontaktnät i näringslivet inom denna sektor. Personlig service och kvalitet är utmärkande för SJR. Vi är idag ca 550 anställda och har kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg och Helsingborg. Vår främsta resurs är vår personal och vår vision är att vara förstahandsvalet för ekonomer som vill byta arbete och för företag som behöver personalresurser inom Ekonomi och Bank & Finans. SJR är noterat på First North. Vi hjälper våra kunder att tillsätta tjänster på chef-, specialist- och assistentnivå. 

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Ekonomi / Juridik
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Ekonomi / Juridik | Deltidsjobb