Inaktiv platsannons

Systemingenjör till Underhållssystemet Gripen i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Affärsenheten Gripen Support levererar tjänster, åtaganden och produkter inom området Integrated Logistic Support som ska täcker hela livscykeln från utveckling, via driftsfas till och med avveckling. Detta bidrar till att Saab kan leverera hållbara supportlösningar och tjänster i syfte att få våra kunders produkter och system att fungera bra i drift, med god tillgänglighet och driftsäkerhet samt till låga underhållskostnader.

Vi behöver förstärka vår grupp med ytterligare en systemingenjör till underhållssystemsutvecklingen.

Som anställd hos oss är man med och bidrar till det som gör oss unika som företag och arbetsgivare. Vi kallar det för vårt ”Thinking Edge”, vilket du kan lära dig mer om via länken nedan:

Din framtida utmaning

I rollen som systemingenjör hos oss blir dina främsta uppgifter att:

• vara ett stöd till materielgruppsansvarig för underhållssystemet inom Gripen Support och andra underhållsprodukter
• säkra uppfyllande av ställda kundkrav, myndighetskrav samt Saabs interna krav mot produktens underhållssystem inom ILS-området.

Utöver detta så kommer du att arbeta som systemingenjör med inriktning konfiguration och ändringshantering utifrån operatörsspecifik information. Vår förhoppning är att du allteftersom kommer att kunna ta en ledande roll inom ditt område.

Den du är idag

Vi söker en analytisk och strukturerad systemingenjör, gärna med några års erfarenhet inom produktion och systemutveckling, men du kan också vara en mer junior talang. Du är civilingenjör eller har motsvarande utbildning inom teknik/mot flyg.

Det är meriterande om du känner igen dig i en eller flera utav följande punkter:
• Du har erfarenhet underhåll av civilt/militärt flyg.
• Du har erfarenhet från Försvarsmaktens specifika produkter, regler och processer.
• Du har tidigare haft en teknisk ledande roll.

Oavsett är det av vikt att du inte är främmande för att ta en ledande roll och vågar utmana, med målet att förbättra våra arbetssätt.

Dina personliga egenskaper är av stor betydelse, och du som söker denna tjänst är kommunikativ och metodisk, samt har förmågan att omsätta teoretisk kunskap till praktisk kunskap. Samtidigt får du inte glömma bort vikten av dokumentation och du skapar ordning och reda i ditt arbete.

Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess, därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. Vänligen observera även att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)