Inaktiv platsannons

Systemägare/Systemutvecklare för Scanias bromssystem i Sodertalje

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vill du vara med på vår spännande resa i att utveckla nya bromssystem som möjliggör autonom körning för VW koncernen?

Har du vilja och passion för att tillsammans med vårt nybildade team, utveckla nya bromssystem som säkerställer att förare känner sig säkrast och trivs bäst i en Scaniabil?

Till gruppen Brake Systems söker vi nu systemägare/systemutvecklare för våra bromssystem. Vi är en sammansvetsad grupp bestående av 6 ingenjörer som utvecklar och kravställer bromssystemets hård- och mjukvara, både mot leverantörer och internt mot andra grupper på Scania.

Arbetsuppgifterna är väldigt breda och omfattar bland annat fältkvalité, diagnos, eftermarknadsstöd, täta leverantörskontakter samt systemverifiering i lastbil och buss.

Vi har ett nära samarbete med granngruppen Brake Functions som utvecklar broms-, stabilitets- och framkomlighetsfunktioner.

Dina arbetsuppgifter
Som systemägare/systemutvecklare för Scanias bromssystem kommer du att få ett unikt tillfälle att vara med om både produktutveckling och industrialisering. Vi är just nu i ett spännande utvecklingsskede i flera projekt och du kommer vara länken mellan vår leverantör och produktutveckling på Scania och MAN. Likt en projektledare är du spindeln i nätet som koordinerar och taktar arbetet i ditt system för att hålla utlovade leveranser och säkerställa inleveranser. I ditt ansvar ingår att eskalera avvikelser både i systemet inom din linjefunktion och inom de projekt vi levererar till. Att hålla presentationer inom projektet, vid avvikelserapportering eller för ledningsgrupper är en naturlig del i ditt arbete. Det förekommer resor i tjänsten i viss omfattning både inom landet och utomlands, framför allt i samband med helfordonsprov på olika provbanor.

Du kommer efterhand bygga upp ett stort och brett kontaktnät inom R&D, Inköp, Produktion, Logistik och Marknad etc. Du kommer även ha ett nära samarbete med våra underleverantörer och systerföretag inom VW gruppen, vilket innebär spännande internationella kontakter.

Din profil
Du har en utbildning inom relevant tekniskt område som nyexaminerad från skolan eller med ett par års arbetslivserfarenhet. Det viktigaste för oss är din ambition och personlighet.

Du är en driven, kommunikativ, tydlig och strukturerad person som gillar att hitta nya lösningar när utmaningarna inte riktigt passar in i mallen och de vanliga metoderna inte tar oss hela vägen. Du har ditt system i fokus när du på ett positivt sätt motiverar teamets medlemmar.

För mer information
Kontakta gärna Patric Fromholz, gruppchef ESCB, 08-553 503 26 eller Alexander Müllersdorf, Systemägare ESCB, 08-553 827 09

 

About the job
  • Title: Systemägare/Systemutvecklare för Scanias bromssystem
  • Business area: Research and Development
  • Country: Sweden
  • City: Sodertalje
  • Last application date: 2018-06-25
  • Job Id: 20181023
About Scania
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Publicerad den

21-01-2019

Extra information

Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis