Inaktiv platsannons

Tekniker IT i Göteborg

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Tekniker IT med placering i Göteborg. Vi vill ha din ansökan senast den 25 juni.

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga!

Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen.
Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår

Arbetsuppgifter

Som Tekniker IT inom Applikationsstöd och Behörighet så kommer du i huvudsak att arbeta med konto- och behörighetsadministration. Arbetsuppgifterna består till största del av administrativa uppgifter men även av felsökning/felavhjälpning samt användarsupport till Trafikverkets medarbetare. Arbetet sker till stora delar i Arthur och TIM (Trafikverkets behörighetssystem) samt Active Directory.

Arbetet innebär att du bevakar och följer upp tilldelade ärenden samt löpande återkopplar till användare och beställare. Du kan även komma att medverka i olika projekt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
- har eftergymnasial utbildning inom IT eller motsvarande kunskaper/utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdiga
- har god kunskap om Active Directory och MS Exchange samt några års erfarenhet av behörighetsadministration
- har goda kunskaper i svenska i så väl tal som skrift
- kan förstå texter på engelska
- har svenskt medborgarskap
Det är meriterande om du
- har erfarenhet från myndighet eller större organisation

Som person ska du vara strukturerad och kunna följa rådande föreskrifter. Du ska kunna ta egna initiativ och arbeta självständigt såväl som i grupp. Då vi har mycket kontakt med användare, beställare och kollegor är det viktigt att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift i svenska språket samt kunna förstå texter i engelska språket. Du bör vara intresserad av att utveckla dig själv och verksamheten och ha en god analytisk förmåga, en person som ser möjligheter och kan prioritera och som alltid har uppgiften i fokus. För att trivas hos oss ska du kunna och vilja ta ansvar för både dina egna och gruppens arbetsuppgifter, varför vi kommer fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Övrig information

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Ansök via knappen "Sök tjänsten här" nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.
För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.
Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-06-25

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej