Inaktiv platsannons

Kemikaliehanterare i Gävle

Om tjänsten

  

Vi söker en ny medarbetare som vill jobba med kemikaliehantering!

Kemienheten på Forsmark verkar för att optimera reaktorblockens kemi för att minimera korrosion och aktivitetsspridning samt ansvarar för verksamhetsområdet kemikaliehantering. Enheten har sammanlagt ca 30 anställda fördelade på grupperna driftövervakning och kemispecialister.     Specialistgruppen svarar för kemienhetens fackansvar och har kompetens inom bland annat kemi- och radioaktivitetsmätteknik, polymerkemi, korrosion och kemikaliehantering.


Arbetsuppgifter
Som kemikaliehanterare kommer du att utveckla rutiner för kemikaliehantering, så att både interna och externa krav uppfylls, samt ge efterfrågat stöd inom området. Du kommer att arbeta med uppdrag som kommer från organisationen och med projekt som du själv initierar. I befattningen ingår även bedömning och klassning av kemiska produkter avseende påverkan på processen, avfall, hälsa och yttre miljö.

Arbetet innebär omväxlande arbetsuppgifter inom området kemikaliehantering då kemikalier används inom nästan hela organisationen. Det ställs även speciella krav på de kemikalier som används på ett kärnkraftverk då vissa kemikalier används i och på processystemen.

Kvalifikationer och personliga egenskaper
Vi ser helst att du har högskoleutbildning inom området kemi alt. annan kemirelaterad utbildning kombinerad med lång erfarenhet, gärna från processindustrin. Erfarenhet av hantering av kemikalier och god generell kunskap om kemiska risker med avseende på hälsa och påverkan på material är meriterande. Det är även meriterande med kunskaper inom b.la områdena vattenreningsteknik och processkemi då det kan ingå andra arbetsuppgifter i befattningen. Du har god datorvana, gärna erfarenhet av iChemistry, och har lätt för att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift.

Som person söker vi dig som är självgående, drivande, strukturerad och har god kommunikationsförmåga. Du är van att arbeta självständigt och trivs lika bra med det som att samarbeta med dina kollegor.

Vi erbjuder dig
Forsmarks Kraftgrupp AB har över 1100 anställda och ingår i Vattenfallkoncernen som erbjuder en intern, europeisk arbetsmarknad vilket kan ge en fantastisk utveckling åt den enskilde – och som koncernen gärna uppmuntrar!

En tjänst hos oss kan vara första steget till en karriär i en av Europas största energikoncerner!

Placeringsort
Forsmark. Du har även möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle, Uppsala, Solna eller arbeta hemifrån när det fungerar med ditt dagliga arbete.

Sök redan idag! Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Publicerad den

16-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Gävle
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Gävle | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)