Inaktiv platsannons

Avdelningschef inom Fuel Sourcing i Uppsala

Om tjänsten

Vattenfalls affärsenhet Heat Sweden producerar, distribuerar och säljer värme, ånga, kyla och el. Verksamheten säljer också avfallsförbränningstjänster. Inom den operativa enheten Generation återfinns avdelningen Fuel Sourcing som har till uppgift att anskaffa bränsle samt att optimera bränslemix och restprodukt¬avsättning för Vattenfall Värme i Sverige. Uppdraget ska genomföras på ett resursmässigt hållbart sätt och i enlighet med såväl externt som internt regelverk.
 
Uppdraget innefattar det affärsmässiga och strategiska ansvaret för bränsle- och restproduktaffärer, kemikompetens samt tillhandahållandet av avfallsförbränningstjänster. Detta innebär bland annat att upprätthålla goda affärskontakter, upphandlingar och avtalshantering för el, fasta och flytande biobränslen, torv, avfallsklassade bränslen och olja, avfallsförbränningstjänster men även närliggande verksamhet såsom kemikompetens, valutahantering, hamnar och lager samt transporter.
 
Arbetet sker i nära samarbete med en avdelning för bränslehantering och Kemi som idag finns på vår anläggning i Uppsala. Ambitionen är att sammanföra de båda avdelningarna och på sikt kunna erbjuda liknande stöd för samtliga av våra anläggningar vilket kommer att bli en av dina viktiga uppgifter.
 
Nu söker vi en chef inom vår avdelning för Fuel Sourcing med flexibel placering.
 
I din roll som verksamhetsutvecklare/ledare utgör du verksamhetens kompetens för att styra, stödja och utveckla processerna kring bränsleanskaffning, kemi och restprodukthantering. I uppdraget ingår följande:
  • Marknads- och affärskompetens för att säkra synergi- och samordningsvinster samt marknadsutveckling för att aktivt delta i avdelningens strategiarbete på lång och kort sikt.
  • Identifiera synergier inom arbetsområdet och arbeta för gemensamhetslösningar där alla våra anläggningar kan få bra service inom områdena bränsleförsörjning, logistik och kemi.
  • Att ha personalansvar för delar av avdelningens personal och rapportera till chef för Fuel Sourcing.
  • Delta i ledningsarbete för någon av våra anläggningar.
  • Bevaka och iaktta samt bedriva påverkansarbete kring lagar och krav inom miljö, säkerhet respektive hållbarhet som ställs från omvärld, bransch, internt Vattenfall och Linjeverksamhet.
  • Upprätta, implementera och följa upp styrande processer och dokument för de bränsle- och restproduktrelaterade processer som avdelningen ansvarar för.
  • Svara för arbete som krävs för att avdelningen ska kunna uppfylla förekommande arbetsmiljökrav.
  • Bistå och stödja i verksamhetens samordning av övriga än redan nämnda legala aspekter inom bränsle-, restprodukts- samt energi¬området.
  • Aktivt delta i relevanta branschorganisationer och samarbetsarenor för att tillgodose Vattenfalls intressen i bränsle- och restproduktrelaterade utvecklingsfrågor.
  • Delta i olika utvecklingsprojekt inom ansvarsområdet.
Som Avdelningschef inom Fuel Sourcing behöver du följande kvalifikationer:
Vi söker dig som värnar om miljö och människa och vill bidra till att utveckla andra samtidigt som du har förmåga att utgå från ett långsiktigt affärsmässigt perspektiv. Det är naturligt för dig att arbeta mot uppställda mål och vi tror att det är en styrka om du är strukturerad, analytisk och kan hantera stora informationsflöden. Du förstår att tolka lagar och regler och har förmågan att kommunicera detta vidare till ansvariga i linjeverksamheten. Som person är du serviceinriktad och har god social kompetens där interaktion och samarbete med andra är viktiga för slutresultatet.
 
Du bör ha utbildning inom Energi-, natur- eller miljövetenskap och minst fem års erfarenhet av energibranschen.
 
Du uppfattas som social och stödjer Vattenfalls principer om att agera Aktivt, Öppet, Positivt och att Säkerheten alltid kommer i första hand. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift, gärna ytterligare språkkunskaper. Arbetet innehåller resor i tjänsten och vi ser det som en självklarhet att du har körkort för personbil.
 

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Uppsala | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)