Inaktiv platsannons

Vill du hjälpa oss att stötta ungdomar utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck? i Sundbyberg

Rädda Barnen, Regionkontoret... Rädda Barnen söker svarare till vår stödchatt Kärleken är fri som stöttar ungdomar utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck. Att vara svarare innebär att tillsammans med en annan volontär besvara vår...

Om tjänsten

Rädda Barnen, Regionkontoret Stockholm

Rädda Barnen söker svarare till vår stödchatt Kärleken är fri som stöttar ungdomar utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck. Att vara svarare innebär att tillsammans med en annan volontär besvara vår chatt vardagkvällar. Svararens uppdrag är att både ge emotionellt stöd till ungdomar som utsätts för hedersrelaterat förtryck och att kunna hänvisa till andra stödinstanser.

Den viktigaste kvalifikationen hos våra svarare är personlig lämplighet, vilket bland annat handlar om att vara en god och empatisk lyssnare. Därutöver ser vi gärna att svararna har någon eller några av dessa kompetenser:

  • Kunskap inom våld eller hedersrelaterat våld och förtryck
  • Erfarenhet av att arbeta med stödjande verksamhet med ungdomar
  • Känner sig trygg att arbeta med det skrivna språket
  • Erfarenhet av engagemang inom någon frivilligorganisation

Uppdraget som svarare är inte arvoderat men du får göra en insats som ofta är livsviktig och du får en erfarenhet som du kan ha stor nytta av.

Är du intresserad?
Hör då av dig till oss med din intresseanmälan. Vi kommer genomföra intervjuer och har ett krav att lämna utdrag ur belastningsregistret. Rekrytering kommer att ske löpande så skicka in din anmälan så snart som möjligt, dock senast 30 maj.

Välkommen med din ansökan!

Mer om: Det handlar om kärlek och stödchatten

Det handlar om kärlek är ett samverkansprojekt mellan myndigheter och frivilligorganisationer. Syftet är att motverka hedersrelaterat förtryck och våld genom att i skolan informera barn och unga om deras rättigheter och om stödvägar som finns när rättigheterna kränks. Det handlar om kärlek har berört ett 100 tal kommuner. Mer information kan du läsa på dinarattigheter.se eller se

Stödchatten startade 2015 och hade under första året 500 hedersrelaterade ärenden. Vanliga frågor handlar om:

  • Begränsningar & kontroll av familjen
  • Hot om och utövandet av fysiskt våld
  • Psykiskt våld, psykisk ohälsa & självmordstankar
  • Oro för bortgifte
  • Kärlek & relationer
  • Vilsenhet & ensamhet
  • Rädsla över att inte få rätt hjälp
När och var ska uppdraget genomföras: 
Chatten är öppen vardagar kl 19-22. Som svarare förväntas du bemanna chatten en kväll vart tredje vecka. Du bör bo i Stockholmsregionen eftersom verksamheten sker på vårt kansli i Sundbyberg.
Specifika önskemål eller information: 
För att kunna fullgöra uppgiften får du gå en grundutbildning bestående av självstudier och en heldagsutbildning på en helg, samt löpande handledning och fortbildning. Rädda Barnen har ett krav att lämna utdrag ur belastningsregistret innan arbetet startar.
Minimiåtagande: 
Som svarare förväntas du bemanna chatten en kväll vart tredje vecka, dvs ca 3,5 timme.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sundbyberg
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Sundbyberg | Volontärarbete