Inaktiv platsannons

Amnesty Internationals Nordkoreagrupp i Lund söker mer medlemmar för att bättre kunna kämpa för mänskliga rättigheter!

Amnesty International,... Amnesty International är en av världens största människorättsorganisationer med mer än 7 miljoner medlemmar globalt. Organisationen kämpar för de mänskliga rättigheterna som definieras av FN; rätten till...

Om tjänsten

Amnesty International, Lundaavdelningen

Amnesty International är en av världens största människorättsorganisationer med mer än 7 miljoner medlemmar globalt. Organisationen kämpar för de mänskliga rättigheterna som definieras av FN; rätten till liv, självbestämmande och frihet etc.

Det är en orolig värld runtomkring oss, där alltför många får sina mänskliga rättigheter kränkta. Därför är det viktigare än någonsin att vi tillsammans kämpar för att mänskliga rättigheter ska gälla alla. Alltid.

Nordkorea är en av de största förbrytarna mot mänskliga rättigheter och ett av de sämsta länderna i Freedom House frihetsindex. Även om landet ofta dyker upp i nyhetsflödet är det främst i kontexten av kärnvapens- och missiltester samt berättelser om lustiga och konstiga saker som ska ha hänt i landet. Samtidigt gör det att brotten mot mänskliga rättigheter faller i skymundan. Problemen finns inte heller bara i Nordkorea. Nordkoreanska gästarbetare utomlands lever i slavlika förhållanden. Nordkoreanska flyktingar i Kina är i stor risk för människohandel och riskerar att straffas hårt om de blir upptäckta och skickas tillbaka. Detta arbetar Nordkoreagruppen emot.

Gå med i Nordkoreagruppen i Amnesty Lund: en del av människorättsrörelsen!

När och var ska uppdraget genomföras: 
Under ett år
Specifika önskemål eller information: 
Vi är en nystartad grupp som kommer arbeta med att bedriva politisk påverkan, bilda opinion och informera. Det spelar ingen roll om du är en expert på Nordkorea eller om du bara är nyfiken. Det är ett utmärkt tillfälle att lära sig!
Minimiåtagande: 
2 timmar per månad

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Lund
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Lund | Volontärarbete