Inaktiv platsannons

Dalarna - Värdfamilj till en utbytesstudent i Borlänge

Youth For Understanding... Utbytesstudenter i gymnasieåldern (15-18 år) kommer från hela världen till Sverige för att bo i en värdfamilj och läsa på en svensk gymnasieskola mellan en-två terminer. Nu söker vi efter värdfamiljer runt om i...

Om tjänsten

Youth For Understanding Sweden

Utbytesstudenter i gymnasieåldern (15-18 år) kommer från hela världen till Sverige för att bo i en värdfamilj och läsa på en svensk gymnasieskola mellan en-två terminer. Nu söker vi efter värdfamiljer runt om i hela Sverige till våra utbytesstudenter som kommer den 15:e augusti.

När och var ska uppdraget genomföras: 
De flesta studenter behöver en värdfamilj mellan mitten av augusti till slutet av juni. Vill du testa på att vara värdfamilj under en kortare period går det bra att vara välkomstfamilj i 10 veckor, eller ta emot en utbytesstudent under en termin. För att vara värdfamilj kan du bo mitt i en storstad eller ute på landet, så länge det är pendlingsavstånd till en gymnasieskola spelar det ingen roll vart du bor. Våra värdfamiljer bor över hela landet, i år bor studenter från Tomelilla i söder till Kalix i norr.
Specifika önskemål eller information: 
Det finns ingen mall för hur en värdfamilj ska se ut. Vissa värdfamiljer har flera barn i studentens ålder och andra familjer har småbarn. Vissa familjer är pensionärer och andra är ensamstående. Alla våra värdfamiljer ser helt enkelt olika ut och är i olika åldrar. Det viktiga är att du vill välkomna en ny familjemedlem hem till dig och att du/ni är intresserade av att lära er mer om en annan kultur. Att vara värdfamilj är ett ideellt uppdrag, då man står för mat och husrum till studenten. I gengäld får man en ny familjemedlem. YFU har vanligtvis två volontärhelger per år, dit man som värdfamilj är välkommen. Kontoret finns alltid till hands och erbjuder support och stöd. Vi ser även till att studenten har en skola och att både familjen och studenten har en lokal kontaktperson.
Minimiåtagande: 
Enligt överenskommelse.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Borlänge
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Borlänge | Volontärarbete