Inaktiv platsannons

Java-utvecklare till Bonnier News i Stockholm

Nordens ledande medieföretag med över 200 års erfarenhet av mediemarknader i förändring. Vi söker nu dig som är villig att hjälpa oss utveckla vår verksamhet.

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och bygga Sveriges snabbaste nyhetssajter?

Nu söker vi en senior utvecklare till vårt backend-team (Navet) som vill vara med och ta fram Sveriges bästa nyhetssajter med användarupplevelsen i fokus. Vi bygger bland annat backendlösningarna för dn.se och di.se och lägger grunden och förutsättningar för att front-end teamen ska kunna bygga Sveriges snabbaste sajter.

Det här kräver en hel del och därför söker vi dig som förstår teknikstacken på djupet, är intresserad av arkitektur, förstår utmaningarna med skalbara system och gillar det agila arbetssättet.

Vi jobbar nära vårt DevOps-team men har friheten att själva välja vilka teknikval som är bäst lämpade för ändamålet. En frihet som också ställer höga krav på att alla i teamet hjälps åt, är ansvarstagande för de val som görs och är intresserade av att gå på djupet i DevOps-relaterade frågor såsom loggning, monitorering och hur man optimerar infrastruktur för att klara av massiva trafik-peakar som uppstår vid dramatiska förändringar i nyhetsläget.

Vi kör continuous delivery och releasar varje dag. Det innebär att alla i teamet arbetar med test, PR-requests och tar ett stort ansvar för hela kedjan. Vi arbetar agilt och mycket nära våra produktutvecklingsteam som bygger siterna och apparna.

Fokus är JVM-baserade språk (primärt scala), men detta är inget förkunskapskrav. Det viktiga är att du brinner för utveckling, förstår hur hela flödet hänger ihop och har arbetat med microservice-arkitektur.

Nedan är ett urval från den teknik som du kommer jobba med:

  • Docker och Openshift / Kubernetes

  • Elasticsearch

  • Kafka

  • Cassandra

  • Loggning och monitorering: Logstash, Kibana, Prometheus, OpenTracing

  • Designa REST-apier

  • Reaktiv programmering i Scala

  • String.toUpperCase()

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av jobb
Kontor / Administration , IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej