Inaktiv platsannons

Rådgivare i socialrättsliga frågor, Stockholm

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation. Vår vision är att ingen människa ska lämnas ensam i en katastrof. Vi finns på plats före, under och efter katastrofer och kriser, i såväl Sverige som i andra delar av världen för att förhindra och lindra mänskligt lidande, skydda liv och hälsa och säkerställa respek­ten för varje människas värdighet.

Om tjänsten

Enhet Social delaktighet söker en tematisk rådgivare med inriktning på socialrättsliga frågor med placering i Stockholm.

Enheten ger stöd till verksamheter som bedrivs av eller tillsammans med frivilliga, ofta i samverkan med andra aktörer i samhället. Aktuella och prioriterade tematiska områden är asylmottagande och samhällsetablering, socialt hållbara städer och socioekonomiskt utsatta områden samt målgruppen människor som faller utanför samhällets skyddsnät. Vi gör under året en särskild satsning riktat till ensamkommande ungdomar. Utifrån dessa tematiska områden och behovsbaserade analyser arbetar enheten för att minska social utsatthet, stärka delaktighet och motståndskraft hos individer och bidra till att skapa socialt hållbara samhällen. Detta görs genom stöd till frivilliga att bedriva hälsofrämjande mötesplatser och verksamheter, anordna kompetensträffar, stöd i metodutveckling, främja lokal samverkan och bedriva påverkansarbete. På enheten arbetar idag verksamhetsutvecklare och en tematisk rådgivare inom  asylmottagande, samhällsetablering och socialt hållbara städer.

Nu utökar vi den socialrättsliga kompetensen på enheten och inom organisationen för att möta frågor kring enskildas rättigheter till bistånd och försörjning med fokus på frågor kopplade till asylmottagande och etablering, barn och ungdomars rättigheter.

Om tjänsten

Tjänsten är placerad på enhet Social Delaktighet på nationella avdelningen. Som tematisk rådgivare på enheten är du ämneskunnig expert inom socialrättsliga frågor. Du har ett övergripande ansvar, såväl strategiskt som operativt för sakkunskapen inom området. Du har ansvar för analys, kvalitet och prioriteringar på området samt bidrar till strategisk utveckling och påverkansarbete. I rollen ligger också att agera Röda Korsets representant i nätverk för samverkan och i forum.

Arbetsuppgifter:

  • Ge råd och stöd till olika verksamheter inom Röda Korset
  • Information och vägledning till målgrupper
  • Bevaka lagstiftning och praxis på området
  • Utbilda, informera och stärka kunskaper på området internt såväl som externt
  • Medverka vid utredningar, remissyttranden, analyser och liknande till stöd för påverkansarbete, opinionsbildning och verksamhetsutveckling
  • Delta i och representera i relevanta nätverk

Formella kvalifikationer:

  • Socionomexamen, eller motsvarande
  • Minst 6-8 års relevant arbetserfarenhet
  • Erfarenhet av arbete inom socialtjänsten eller myndighet med inriktning på asylmottagande, etablering, ensamkommande barn och unga
  • Goda kunskaper i svensk förvaltnings- och socialrätt
  • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande är:

  • Erfarenhet av att möta människor i utsatta situationer
  • Erfarenhet av arbete med eller inom civilsamhällesorganisationer
  • Erfarenhet att utbilda och föreläsa
  • Erfarenhet av påverkansarbete
  • Erfarenhet av arbete med processer och konceptutveckling

Lika viktigt som att du uppfyller våra formella krav är att du också har en mycket god kommunikativ och pedagogisk förmåga som gör att du kan dela med dig av din expertis och vägleda andra i en lyhörd dialog i komplexa frågor. Tjänsten ställer stora krav på drivkraft och förmåga till att arbeta självgående men med stark samverkan. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Mer om tjänsten

Tjänsten är ett en visstidsanställning med start så snart som möjligt till och med 31 mars 2019, med möjlighet till förlängning. Placeringsort är Stockholm. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Therese Leijon, enhetschef enhet Social delaktighet, via mejl; therese.leijon@redcross.se eller via telefon: 08-452 47 09

Välkommen med din ansökan senast den 24 juni 2018!

Vi undanbeder oss samtal från säljare av rekryteringsrelaterade tjänster.

 

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Medicin / Sjukvård, Omvårdnad
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej