Inaktiv platsannons

PKI Manager i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

För att säkerställa att vi på Saab fortsätter att leverera våra produkter, såsom ubåtar och flygplan, i absoluta världsklass söker vi nu dig som vill vara med att bygga upp en ny organisation tillsammans med våra medarbetare för att utveckla och drifta säkra IT-miljöer.

Group ICT är en del av Saab koncernen och ansvarar för drift, installation, underhåll och förvaltning av företagets kontor-, utveckling- och produktionsmiljöer samt dess ingående komponenter såsom nät, klienter, skrivare, konferensrum mm. Workplace & Communication ansvarar för driften via flera underleverantörer och outsorcingpartners och fungerar som en beställarorganisation. Verksamheten präglas av systematiskt datasäkerhetsarbete samt teknikbevakning inom angränsande verksamhetsområden.

Vill du vara en del av ett varierande arbete som omfattar allt från drift och underhållsärenden, till omfattande uppdrag som att vara med och designa och bygga nästa generations utvecklingsmiljöer för en global marknad? Ansök redan idag!

Din framtida utmaning

Du kommer att ingå i ett team som arbetar med att styra och förvalta basinfrastrukturen på Saab. Din uppgift blir att definiera och driva hanteringen av Saab´s certifikatstruktur inom enheten Workplace & Communication. Du kommer arbeta och leda arbetet med Saab´s HSM- och PKI plattform inom Group ICT.

Du kommer systematiskt arbeta med att ta fram lösningsförslag, koncept och idéer för fortsatt utveckling inom de olika områden som förkommer i ditt arbete. Mindre projektarbeten är förekommande. Till din hjälp ingår du i ett team som arbetar med att styra och förvalta basinfrastrukturen på Saab.

Den du är idag

Du är van vid att självständigt leda mindre projekt och uppdrag. Du är drivande, noggrann och ansvarsfull, har mångårig erfarenhet av och kännedom om arbete med regelverk, teknik och arkitektur kring it- och informationssäkerhet.

Eftersom rollen innebär mycket kontakter och samarbete är din sociala förmåga viktig.

  • Personlig mognad (tungt ansvarsområde, med stort ”tryck” utifrån)
  • Egenskaper som vågar prioritera, ta beslut och stå kvar (”även när det blåser”)
  • Noggrann (förändringsresan inom ICT och Saab IT, kräver noggrannhet för att komma i mål)
  • Stabil (verksamheten intresserar många och har många ”ögon” på sig både kring ekonomi och leverans)
  • Hög säkerhetsmedvetenhet (Saab säljer produkter där säkerheten är av största vikt)
  • Gillar att arbeta i team och tillsammans med andra duktiga medarbetare i en omväxlande miljö

Har du dessa egenskaper är det dig vi letar efter. För att trivas i rollen och leva upp till förväntningarna tror vi att du har:

  • Minst fem års erfarenhet av design och implementation av PKI-lösningar och tillhörande stödsystem
  • Design, integration och drift av olika system kopplat till it-säkerhet för nätverk, server, klient,
  • Design och implementation av övergripande säkerhetsarkitektur i it-miljöer
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
  • Stort tekniskt intresse och gillar att arbeta med den senaste tekniken och hänga med i branschens utveckling

Urvalet sker löpande och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdag. Tveka därför inte att söka redan idag! Vi ser fram mot din ansökan.

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | IT | Heltidsjobb (förstajobb)