Inaktiv platsannons

Systemadministratör Linux/Solaris för flygsimulatorer i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Till vår sektion Datorsystem söker vi nu dig som vill arbeta med systemadministration i Linux/Solaris. Vår sektion ansvarar för att utveckla och förvalta datorsystemen till simulatorer och stödsystem för Gripen. Sektionen arbetar nära övriga sektioner inom området Simulatorer, Träning och Support där datorsystemen ingår i de simulatorer och tekniska/taktiska stödsystem som levereras till svenska och utländska kunder.

Vi bedriver ett varierande och utmanande arbete med samlad kompetens inom systemdesign, operativsystem, realtidssystem, drivrutiner, I/O-system, nätverk och informationssäkerhet. Övriga tjänster inom sektionen är utvärdering, utprovning, anskaffning och anpassning av nya systemkomponenter.

Den här rekryteringen är ett samarbete mellan Saab Aeronautics och Experis. Du kommer att bli anställd hos Saab Aeronautics.

Din framtida utmaning

Som systemadministratör hos oss på Datorsystem kommer du administrera de datorsystem som är gemensamma för Saabs flygsimulatorer och stödsystem. Du kommer bland annat att installera, konfigurera/programmera, underhålla och felsöka datorer, nätverksutrustning, nätverk och brandväggar.

Du kommer att arbeta i datorsystemens hela produktlivscykel från konceptstudier, kravanalys, utprovning, utveckling och dokumentation av framtidens generation datorsystem, till underhåll och uppgraderingar av befintliga miljöer, komponenter och systemnära mjukvara.

Du kommer att vara delaktig i en verksamhet som utvecklar, levererar och underhåller stabila och avancerade datormiljöer anpassade för flygplanssimulering för att möta användarnas höga krav på tillförlitlighet och prestanda.

Den du är idag

Vi söker dig som har ett genuint intresse för teknik och har yrkeserfarenhet av systemadministration i Linux/Solaris. Som person är du kommunikativ, lösningsorienterad har en mycket god samarbetsförmåga. Du tycker om att arbeta både självständigt och i team.

Det är meriterande om du har flera års praktisk systemadministrativ erfarenhet av att självständigt kunna installera, konfigurera/programmera, underhålla och felsöka datorer, nätverksutrustning, nätverk och brandväggar. Du får också gärna ha erfarenhet av exempelvis ILOM/iDRAC, Kerberos, LDAP, PAM, NFS, ZFS, RAID, X11, DNS, Salt, Subversion, Git, Bash, DTrace, Perl, Ruby och/eller Python.

Då arbetet bedrivs i nära samarbete med såväl andra avdelningar inom Saab som andra företag och myndigheter inom och utom landet kan resor förekomma inom tjänsten. Du har goda kunskaper i både svenska och engelska språket.

Tjänsten innefattar arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. Placeringsort är Linköping.

I denna rekrytering samarbetar Saab med Experis. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Marcus Kahanek, 011-194354, . 

Om du tycker att detta verkar intressant, tveka inte att söka. Urval sker löpande så skicka in din ansökan omgående. Vi ser fram emot att höra från dig!

Publicerad den

19-06-2019

Extra information

Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Östergötlands län | IT | Heltidsjobb (förstajobb)

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis