Inaktiv platsannons

Mjukvaruutvecklare för radarfunktioner Gripen i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Till vår sektion Radar söker vi nu dig som kan C/C++ och vill utveckla avancerad mjukvara för Gripenplanets radarsystem. Du blir en del av området Taktiska System med ca 200 medarbetare som utvecklar funktioner inom teknikområdena kommunikation och datalänkar, målinmätning, elektronisk krigsföring, navigering, spaning och beslutsstöd. Vår sektion består av cirka 15 personer och har uppdraget att utveckla funktioner för radar där vår huvudsakliga produkt är Gripen. Detta innebär komplexa, utmanande och utvecklande arbetsuppgifter.

Den här rekryteringen är ett samarbete mellan Saab Aeronautics och Experis. Du kommer att bli anställd hos Saab Aeronautics.

Din framtida utmaning

I din roll som mjukvaruutvecklare hos oss kommer du att i tätt samarbete med dina kollegor utveckla funktioner i flygplanet för att styra radar och hantera information från radarn. Du kommer att arbeta med att implementera, testa och verifiera funktionerna på mjukvarunivå. Arbetet sker i en agil miljö i ett multifunktionellt team på 5-8 personer som täcker allt från övergripande systemdesign till slutliga systemtester. Du kommer främst att arbeta i C/C++. I din roll kommer du ha mycket kontakter med både kollegor och med våra underleverantörer. Vi har en kultur som fokuserar på samarbete där vi utnyttjar varandras olika förmågor och styrkor.

Den du är idag

Som person har du lätt för att samarbeta med andra. Du tycker om att lösa problem och har ett starkt tekniskt intresse.

Du har flera års erfarenhet av mjukvaruutveckling, gärna i C/C++. Din utbildningsbakgrund är högskole- eller civilingenjör eller motsvarande. Du behöver ha goda kunskaper i både svenska och engelska språket.

Tjänsten innefattar arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. Placeringsort är Linköping.

I denna rekrytering samarbetar Saab med Experis. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Christian Johansson, 013-35 55 09, .

Urval sker löpande så skicka in din ansökan omgående. Vi ser fram emot att höra från dig!

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)