Inaktiv platsannons

Systemingenjör Signaturanpassning i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Sektionen ”Survivability” inom området ”Systemintegration” jobbar utifrån ett helhetsperspektiv med överlevnad av våra produkter i en fientlig hotmiljö. Kärnverksamheter är minimering av flygplans signaturer för att undgå upptäckt, så kallad smygteknik, och maximering av förmågan att tåla bekämpning genom bland annat hög stryktålighet.

Vi är en grupp som arbetar i alla utvecklingsfaser från konceptutformning till detaljkonstruktion och verifiering.  Sektionen ansvarar också för teknik- och materialutveckling inom området, vilket drivs genom nationella och internationella samarbeten.

Din framtida utmaning

Din huvudsakliga uppgift blir att genomföra analyser av radarsignatur på delsystem och helt flygplan, som en del av egenskapsverifiering, samt tillsammans med andra teknikdiscipliner utforma konstruktionerna så att våra kundkrav uppfylls. Analyserna genomförs både med egenutvecklade och kommersiella CAD- och analysverktyg med tillgång till kraftfulla datornätverk.

I arbetsuppgifterna ingår också att delta i och utvärdera signaturmätningar för validering av gjorda simuleringar och materialkarakterisering. Du deltar också i forsknings- och utvecklingsprojekt inom området signaturanpassning, från framtagning av framtida flygplanskoncept till utveckling av nya material med 3D-skrivare. Detta görs ofta i samarbete med andra teknikdiscipliner med goda möjligheter till internationella samarbeten

Arbetet är brett och innebär mycket kontakter och samarbeten med andra teknikdiscipliner då signaturen påverkas av allt från yttre formgivning till detaljkonstruktion av skrov, antenner, sensorer, vapen, motorinstallation etcetera. Detta gör att du på sikt får stort kontaktnät och bra kännedom om många delsystem.

Den du är idag

Du är civilingenjör eller liknande med inriktning mot teknisk fysik eller elektroteknik. Har du tidigare erfarenheter inom beräkningsområdet och gärna inom elektromagnetiska beräkningar är det en merit, liksom erfarenheter inom mätningar.

Eftersom en stor del av arbetet sker i samarbeten behöver du vara duktig på att uttrycka dig skriftligt och muntligt både på svenska och engelska. Du behöver ha en analytisk förmåga och vilja att utnyttja och vidareutveckla våra verktyg och metoder. Framför allt är du resultatorienterad och initiativrik.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)