Inaktiv platsannons

PRODUKTIONSTEKNIKER kommande produkter i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Scania har tillsammans med Cummins INC ett Joint Venture för utveckling och produktion av XPI
Insprutningssystem. JV:t innehåller ett flertal funktioner såsom utveckling, bearbetning (Columbus IN
USA), montering och provning (Södertälje och Juárez Mexiko).

Dina arbetsuppgifter 
I rollen som projektingenjör är du med hela vägen från idé genom kravställning och upphandling till installation och driftsättning. Du är ansvarig för att utveckla och följa upp förändringar av tilldelade delar av monteringsprocessen och har stor möjlighet att påverka slutresultatet. Du kommer vara en del av en projektgrupp och jobba ihop med andra projektledare och projektingenjörer med liknande arbetsuppgifter.
 
Ditt ansvar som projektingenjör är bl.a.
 
• Planera, leda och följa upp produktionstekniska projekt
• Anskaffa och införa ny utrustning
• Omställning och balansering av befintlig utrustning


Hos oss är det en självklarhet att du arbetar nära din chef och du kommer erbjudas kontinuerliga avstämningar varje vecka. Vår fortsatta utveckling av företaget hänger på att alla medarbetare förstår och arbetar efter våra gemensamma värderingar och principer i Scanias produktionssystem (SPS), som exempelvis ständiga förbättringar, respekt för individen och eliminering av slöseri.
 
Vi kan erbjuda dig ett spännande uppdrag i en dynamisk produktionsmiljö med bra arbetskamrater där lärande och personlig utveckling ingår i det dagliga arbetet.
 
Din profil
• Vi söker dig som är högskole- eller civilingenjör.
• Du har ett antal års erfarenhet av arbete liknande detta.
• Erfarenhet av produktionsteknisk projektledning i tillverkningsindustrin är meriterande.
• Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift
 
För att kunna göra ett bra jobb som Produktionstekniker bör du vara strukturerad, kommunikativ och ansvarstagande. Du har ett drivande förhållningssätt och är nyfiken på att lära dig nya saker. Som person är du engagerad i ditt arbete och du tycker att möten med människor är spännande och utvecklande. Du är en lagspelare som gärna delar med dig av dina erfarenheter.
 
Du har goda kunskaper i engelska i tal och skrift. Det är meriterande med kompetens inom åtdragningsteknik, bearbetning, projektledning, maskinkonstruktion, mätteknik, statistik och automation.
 
Vi erbjuder
Som Produktionstekniker får du en mycket bra start på din karriär inom Scania. Du kan fördjupa dig inom teknik, prova på ledarrollen eller bredda dig inom något av de specialområden du är mest intresserad av. Vi erbjuder ett utmanande och varierande arbete i ett team där du kommer ha stor möjlighet att utveckla våra arbetssätt och metoder. Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis kostnadsfri träning på Scanias egna hälsocenter Gröndal,resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, personalbil,  lunch till reducerat pris och mycket mer. Vi erbjuder även
möjlighet att nyttja Scania Job Express för snabbare pendling till arbetet (Stockholm-Södertälje).
 
Ytterligare information

Du välkommen att kontakta Per Johansson (Gruppchef Produktionsteknik Projekt och Beredning),
070-78 89 128.
 

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej