Inaktiv platsannons

Gruppchef Produktion inom Bearbetning, Motortillverkning i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scanias Motortillverkning arbetar med tillverkning av motorkomponenter där huvudprocesserna är skärande bearbetning och gjutning. Vi har även funktioner för logistik och kvalitet.

Arbetsuppgifter

Som Gruppchef i produktion är ditt uppdrag att leda verksamheten inom en avdelning med ansvar för personal- och verksamhetsutveckling, säkerhet, kvalitet och leverans. Du arbetar aktivt för att ständigt förbättra verksamheten genom att mål, handlingsplaner och aktiviteter tas fram, genomförs, följs upp och redovisas. Du ansvarar även för att avdelningen på ett säkert sätt levererar rätt kvalitet vid rätt tidpunkt till rätt kostnad. I rollen som gruppchef i produktion fungerar du både som chef, lärare och tränare i tillämpningen av de arbetssätt och metoder som vi arbetar efter. Som Gruppchef Produktion inom bearbetning leder du en avdelning om c:a 15 st medarbetare där produktionen går i 3- eller 4-skift. Du ansvarar för en maskinpark med hög teknisk nivå. Runt dig har du stöd från en teknik- och underhållsorganisation där du prioriterar och agerar efter avdelningens långsiktiga mål. Du förstår att i en teknologisk miljö är det människan som avgör resultaten och är därför fokuserad på ledarskap och att utveckla dina medarbetare inom ramen för Scanias Produktions System.

Det finns en tydlig struktur för arbetet och för våra gemensamma processer, men det är ditt aktiva och närvarande ledarskap som kommer att avgöra vilka resultat som uppnås. Rollen innebär ett självständigt, utmanande och framförallt utvecklande arbete. Du ingår i ett verkstadsområde tillsammans med ett antal chefskollegor och du rapporterar till verkstadschefen. 

Tjänsten som Gruppchef Produktion innebär skiftarbete.

Du kommer att starta din anställning med en introduktionsslinga som anpassas efter dina tidigare erfarenheter inom bearbetning och dess kringfunktioner.

Profil

Du är en drivande och engagerad person som har ett stort intresse och förmåga att arbeta genom andra. Du är en lagspelare som ser till såväl den egna gruppens behov som till helheten för Motortillverkningen.

Du har minst en gymnasieutbildning eller annan relevant utbildning med teknisk inriktning samt  tidigare erfarenheter av ledarskap från liknande tillverknings- eller processindustri.

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För mer information kontakta:

Peter Frisberg (Verkstadschef), 08-553 85398 alt. 070-08561466 alternativt Johan Karlsson (Verkstadschef), 08-553 806 57 alt. 070-081 01 52

Publicerad den

16-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej