Inaktiv platsannons

SENIOR REDOVISNINGSEKONOM/FINANCIAL CONTROLLER TILL SCANIA SVERIGE AB i Stockholm

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Är du ekonom och vill arbeta nära affären? Brinner du för redovisning och gillar utmaningar? Är du noggrann, positiv och engagerad? Då söker vi dig till vår redovisningsavdelning på Scania Sveriges huvudkontor i Lindvreten!

Vi är en centraliserad redovisningsavdelning i det svenska marknadsbolaget med 6 medarbetare som har helhetsansvar för redovisning, finansiella analyser och rapportering till både moderbolaget och myndigheter. Förutom oss finns det 4 Business Controllers, varav 3 sitter ute hos våra helägda återförsäljare, och en Credit Control grupp inom ekonomiorganisationen.

Arbetet styrs till största delen av svenska och internationella redovisningsstandarder tillsammans med de instruktioner som kommer från Scanias globala funktioner i Södertälje, vilket gör att våra uppgifter ständigt utvecklas och förändras. Inom ekonomiavdelningen arbetar vi målmedvetet med att stödja och utmana den operativa verksamheten och drivs dagligen av ambitionen att öka den egna kvalitén och effektiviteten.

Bolaget genomgår för närvarande en stor förändring vad gäller IT-miljön vilket bland annat innefattar implementationen av Dynamics 365 som nytt affärssystem som även kommer omfatta redovisning. Detta gör att avdelningen har ett stort arbete framför sig att inte bara sätta ett nytt system i drift utan även utveckla sina processer för att bättre utnyttja de möjligheter som systemet erbjuder. Din erfarenhet kommer spela stor roll i den här processen.

Dina arbetsuppgifter och ansvarsområde:

  • Finansiella analyser och utredningar
  • Koncernrapportering i HFM
  • Aktiv roll i utrullningen av vårt nya ekonomisystem (Dynamics 365)
  • Identifiera och implementera processförbättringar
  • Löpande redovisning, bokslut, resultatuppföljning

Din profil
Du är högutbildad ekonom med lång erfarenhet inom redovisning. Du bör ha en god förmåga av att sätta dig in i komplexa frågeställningar, bland annat vad det gäller skatt och redovisningsprinciper.

Som person är du strukturerad, ansvarstagande och analytiskt lagd. Då arbetet bedrivs i nära samarbete med övriga grupper inom Scania Sverige och moderbolaget Scania CV AB är det viktigt att du har lätt att samarbeta med andra och att du trivs i en verksamhet med många kontaktytor. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift och har goda Excel kunskaper. Erfarenhet av HFM och/eller Dynamics (Axapta) är meriterande.

Låter det intressant? Skicka gärna din ansökan med personligt brev, CV och betygskopior senast den 1 juli 2018

För mer information kontakta
Melinda N. Åkerlund, Head of Accounting and Financial Control, 070-797 21 05

About the job
  • Title: SENIOR REDOVISNINGSEKONOM/FINANCIAL CONTROLLER TILL SCANIA SVERIGE AB
  • Business area: Finance
  • Country: Sweden
  • City: Stockholm
  • Last application date: 2018-07-01
  • Job Id: 20180898
About Scania
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej