Inaktiv platsannons

Erfaren förändringsledare och affärsstrateg - Vattenfall Eldistribution AB i Stockholm (Solna)

Om tjänsten

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

 
Inom en generation ska Vattenfalls kunder kunna leva ett klimatsmartare liv, fritt från fossila bränslen – vi har redan påbörjat den resan. Kunder, företag, politiska beslutsfattare och övrig omvärld har höga förväntningar på att energibranschen ska ställas om för att möta fler och nya krav. Utmaningarna som måste lösas är många och av både ekonomisk, social och teknisk karaktär, men vi vet att med rätt medarbetare kan vi göra det. Är du en av dem? 
 
Din roll
Vår grupp Anläggningsutveckling arbetar med den anläggningsstrategiska styrningen, långsiktig investeringsplanering och innovationsprojekt kopplat till Vattenfall Eldistributions anläggningstillgångar. Som Affärsstrateg kommer du att ha en central och ledande roll i det förändrings- och implementeringsarbete som gruppens ansvar medför. Du kommer ha möjlighet att genom tydligt medarbetarskap, kreativitet och resultatfokusering påverka hur vi strategiskt utvecklar våra anläggningar för att möta nuvarande och framtida utmaningar.
 
Vi söker dig som
• Har god kännedom om energibranschen, energiomställningen och elnätsverksamheten i synnerhet
• Har ingenjörs och/eller teknoekonomisk bakgrund, gärna inkluderande affärs/marknadsmodeller och företagsledning eller motsvarande relevant utbildning
• Har många års erfarenhet av arbete inom energibranschen med god förståelse för dess förutsättningar i sin helhet
• Arbetat flera år med strategiska frågeställningar och komplex förändringsledning och är van att driva implementering av detsamma
• Har ett starkt informellt ledarskap och kan vara länken mellan ledningen och verksamheten genom att kunna framföra budskap både på övergripande strategisk nivå men även på teknisk och mer detaljerad nivå.
 
Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.
 
Läs mer om oss på:  
 
Ö

Publicerad den

18-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm (Solna)
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)