Inaktiv platsannons

Gör du Hisingens bästa hallongrottor (eller vet du var närmaste kondiset ligger)? i Göteborg

... Det spelar ingen roll om du gillar att baka eller bara tycker om att bjuda hem folk på fika. Äldrekontakt ordnar fikaträffar för ensamma äldre runtom i Sverige sedan 2008. Nu söker vi dig som vill göra en meningsfull insats och hj...

Om tjänsten

Äldrekontakt

Det spelar ingen roll om du gillar att baka eller bara tycker om att bjuda hem folk på fika. Äldrekontakt ordnar fikaträffar för ensamma äldre runtom i Sverige sedan 2008. Nu söker vi dig som vill göra en meningsfull insats och hjälpa ofrivilligt ensamma äldre till en gemenskap igen.

Idag har vi en grupp med äldre gäster på Hisingen som ingår i vår fikagrupp. Vi behöver dock ytterligare fikavärdar och vänder oss därmed till dig. Hjälp oss! Bjud hem dem på fika 2 gånger om året. En liten insats som gör stor skillnad...

Det är alltid samma grupp med glada människor (nämnda ovan) som träffas så med tiden lär ni känna varandra och har det väldigt trevligt tillsammans.

En kort stund - en massa skratt - en bestående skillnad....

När och var ska uppdraget genomföras: 
Du anordnar en fikaträff per termin på en söndag som passar dig. Träffarna schemaläggs ett halvår i taget. Fikaträffarna i gruppen sker en söndag i månaden med uppehåll för juli. Träffarna sker mellan kl. 15-17 på eftermiddagen. Du bjuder på vad du vill vid dessa träffar.
Specifika önskemål eller information: 
Vi söker ansvarsfulla volontärer med ett stort hjärta som tycker om att prata med, lyssna på och uppmärksamma någon med många års livserfarenhet. Du bör inte ha alltför många trappsteg in till ditt hem då vissa av våra gäster har lite svårt att gå i trappor.
Minimiåtagande: 
Fikavärd 1 ggr/halvåret

Publicerad den

16-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Göteborg | Volontärarbete