Inaktiv platsannons

Gillar du att fika och köra bil men inte samtidigt? Göteborgs ensamma äldre behöver dig!

... Äldrekontakt ordnar fikaträffar för ensamma äldre runtom i Sverige sedan 2008. Våra volontärvärdar bjuder hem en grupp ensamma äldre på fika och en trevlig pratstund. Nu söker vi dig som har tillgång till bil och som en söndag...

Om tjänsten

Äldrekontakt

Äldrekontakt ordnar fikaträffar för ensamma äldre runtom i Sverige sedan 2008. Våra volontärvärdar bjuder hem en grupp ensamma äldre på fika och en trevlig pratstund.

Nu söker vi dig som har tillgång till bil och som en söndag varannan månad kan eskortera 3 glada pensionärer till fikaträffen, vara med under fikat och sedan skjutsa de glada (men nu lite trötta) pensionärerna hem ordentligt igen.

Det är alltid samma grupp med glada pensionärer och volontärer som träffas så med tiden lär ni känna varandra och har väldigt trevligt tillsammans.

En kort stund - en massa skratt - en bestående skillnad.....

När och var ska uppdraget genomföras: 
Fikaträffarna äger rum hos olika fikavärdar i din närhet i Göteborg och sker en söndag i månaden med uppehåll under juli. Träffarna sker vanligtvis mellan kl. 15-17 och uppdraget tar ca 3 timmar. Du skriver upp dig på datum då du har möjlighet, varje eller varannan månad och träffarna schemaläggs ett halvår i taget.
Specifika önskemål eller information: 
Körkort och tillgång till bil de dagar du ska skjutsa är ett krav. Vi söker ansvarsfulla volontärer med stort hjärta som tycker om att prata med, lyssna på och uppmärksamma någon med många års livserfarenhet.
Minimiåtagande: 
6-8 gånger per år

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Göteborg | Volontärarbete