Inaktiv platsannons

Bli läxhjälpare och gör en insats för barn i Hässelby gård! i Stockholm

Individuell Människohjälp/IM,... Individuell Människohjälp (IM) söker dig som vill vara en engagerad läxhjälpare och göra skillnad för barn och unga i Hässelby Gård. På biblioteket i Hässelby Gård har IM läxhjälp för barn och unga som behö

Om tjänsten

Individuell Människohjälp/IM, Stockholm

Individuell Människohjälp (IM) söker dig som vill vara en engagerad läxhjälpare och göra skillnad för barn och unga i Hässelby Gård.

På biblioteket i Hässelby Gård har IM läxhjälp för barn och unga som behöver hjälp och stöttning med skolarbetet. I närheten av biblioteket finns två grundskolor på vilka det pratas omkring 40 olika språk och där många barn nyligen kommit till Sverige. Rollen som läxhjälpare innebär att du i första hand stöttar barnen med deras skolarbete och ger uppmuntran och bekräftelse.

Har du några timmar över och vill använda dem för något samhällsnyttigt? Vill du hjälpa barn som har det svårt i skolan att komma på en bättre bana inför framtiden? Då passar det här uppdraget för dig!

För att bli volontär behöver du gå en introduktion till IM och rollen som volontär. Den hålls på IM-kontoret den 11 oktober mellan 18:00-19:30 på Västgötagränd 17, Ingång från Fatbursparken. Lokalen är tillgänglig för rullstol.

Som volontär behöver du visa upp ett begränsat registerutdrag från Polisen. Läs mer om hur du gör här:

När och var ska uppdraget genomföras: 
Uppdraget sker 1 gång i veckan på måndagar eller tisdagar mellan kl. 17.00 - 18.45 på Hässelby bibliotek och lärandecenter. Behovet är dock störst på måndagarna. Läxhjälpen startar i augusti efter sommaruppehåll.
Specifika önskemål eller information: 
Du behöver inga speciella förkunskaper som läxhjälpare eller vara ”expert” i något särskilt ämne.
Minimiåtagande: 
Ca 2 timmar i veckan.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Volontärarbete