Inaktiv platsannons

HR Partner i Stockholm

DHL Express är världens ledande leverantör av internationella expresstransporter och nu söker vi dig som vill vara med och måla världen gul. Bli en i vårt team! Alla våra medarbetare är utbildade och certifierade internationella specialister.

Om tjänsten

Är du vår nästa kollega?

Vilka är vi?

DHL Freight’s HR avdelning är ett sammansvetsat och trevligt team består av Payroll, Training & Development, och HR-Partners. Nu söker vi dig som vill ingå i HR-Partner teamet som består av dig och 4 kollegor med hög kompetens och mycket driv. Vårt uppdrag är att supportera inom arbetsrätt, rekrytering, rehabilitering, personalfrågor samt att leverera ett mervärde till våra chefer runt om i organisationen genom att utmana och vara en naturlig strategisk partner i funktions ledningsgrupper. Hos oss är personliga egenskaper som prestigelös, lyhörd, serviceorienterad, självständighet och noggrannhet viktiga för att trivas. Vi tycker om att ha kul ihop även om det tidvis är ett högt tempo.

Vad erbjuder vi dig?

Vill du vara en del av att ett team som arbetar affärsorienterat med HR och ser sin support som en naturligdel i att få DHL att nå framgång. Du kommer att få en spännande och utvecklande roll men många möjligheter att växa internt. På DHL har vi massor att vara stolta över. Men det vi är mest stolta över är våra medarbetare. Och som medarbetare på DHL har du möjlighet att upptäcka och utveckla dina starka sidor.  Ta chansen att vara en del av vårt skickliga globala team.  Som en del av världens ledande logistikföretag har du möjlighet att vidga dina vyer och uppnå resultat tillsammans med de bästa i branschen. Allt vi kräver från dig är ditt engagemang, att du tror på dig själv och att du har vad som krävs för att utföra jobbet! Utöver det har du en trevlig arbetsmiljö, en del resor runt om i Sverige och hjälpsamma och passionerade kollegor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som HR Partner kommer du att ha ansvar för ett eller flera affärsområden och vara chefernas kontaktperson gällande HR-frågor. Ditt fokus kommer vara att driva hela strategiska och operativa HR arbetet framåt med fokus på arbetsrättsliga frågor gentemot dina funktioner. Du kommer att samarbeta med övriga HR partners för att skapa ett gemensamt och effektivt HR arbete.

Rollen innebär att vara aktiv som rådgivare och bollplank till chefer inom områden så som; arbetsrätt, organisationsfrågor, rekrytering, coaching, arbetsmiljö och rehabilitering. Du supporterar eller genomför förhandlingar med våra fackliga parter.


Du är en del i HR-gruppens arbete med att initiera, upprätta och implementera övergripande policys och riktlinjer för HR-verksamheten samt att driva projekt och förändringsprocesser. Du bidrar till att hela HR teamet utvecklas och att HR levererar till organisation.

Som HR Partner är du del och tar en naturlig plats i funktionens ledningsgruppsarbete. Du har ett HR specifikt ansvarsområde där du äger processen inom HR och driver utvecklingen av området.

Vem är du?

Som person är du affärsmässig, professionell, och noggrann med god bedömnings- och beslutsförmåga. Vidare är du prestigelös och kan kommunicera med respekt för den du samtalar med på ett öppet och ärligt sätt och med integritet. Du brinner för HR-frågor och trivs med att arbeta både självständigt och i grupp med en mängd olika arbetsuppgifter i en föränderlig miljö.

Du skall ha akademisk examen inom HR eller annan adekvat högskole-/universitetsutbildning och minst 5 års erfarenhet av kvalificerat arbete inom HR Partner rollen. Du har supporterat kollektiv- som tjänstemannaorganisationer tidigare. Meriterande är om du har arbetat minst tre år inom kollektivorganisationer

Ett krav är mycket goda kunskaper inom arbetsrätt, kollektivavtal och fackliga förhandlingar. Du har en god administrativ förmåga, har goda kunskaper att hantera Excel och har förmågan att arbeta detaljerat. Projektledarerfarenhet är att föredra då man ofta leder indirekt. Vidare ser vi att du har goda verbala och skriftliga kunskaper i svenska och engelska

För att trivas i rollen behöver du även mod och en stark servicekänsla.

Tjänsten är tillsvidare med 100 % tjänstgöringsgrad med placering i Bergshamra, Solna och du rapporterar till Emilie Ernstson, Head of HR Partner and Compensation & Benefits. Då vår verksamhet är sprid i hela landet kommer tjänsten innehålla resor.

Publicerad den

23-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Logistik / Transport
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej