Inaktiv platsannons

Configuration Manager till flygradarsystem i Göteborg

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Affärsområde Surveillance erbjuder effektiva lösningar för övervakning och beslutsstöd, och system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. Produktportföljen omfattar flygburna, landbaserade och marina radarsystem, system för signalspaning och självskydd, ledningssystem samt system för sjöfarts- och flygtrafikledning.

Affärsenheten Airborne Surveillance System ansvarar för flygburna radar och övervakningssystem och är indelad i tre Product Areas.
System Design, AEW&C är en av enheterna inom Airborne Surveillance Product Area AEW&C och MPA. Enheten ansvarar för AEW&C System design för samtliga AEW&C projekt. Det innebär att vi driver och utvecklar avancerade system och håller ihop och specificerar ingående komponenter såsom radar, C2, datalänk etc samt säkerställer att prestanda och funktion som avtalats i kontrakt med kund uppfylls.

Vi arbetar med scrum och agila metoder och lägger stor vikt vid att utvecklas i våra olika roller och att arbeta med den senaste tekniken.

Vi kan erbjuda en kreativ arbetsmiljö som kännetecknas av engagemang, professionalism och arbetsglädje. För oss är det självklart med balans mellan arbete, fritid och familjeliv.  Tillsammans med dina kollegor får du möjlighet att utvecklas inom vårt teknikområde samtidigt som du lär dig mer om nya inriktningar och på så sätt fördjupar dina kunskaper.

Din framtida utmaning

CM´s huvudsakliga arbetsuppgift är att på systemnivå leda arbetet med avseende på Configuration Management för de produkter som tas fram inom Airborne Surveillance. Produkterna har en livslängd på över tjugo år och CM-hanteras under hela livscykeln. Produkterna är omfattande och innehåller både mjukvara och hårdvara och i rollen som CM ingår att hålla en tät kontakt med de konstruktionsinstanser där hårdvaran och mjukvaran utvecklas.

Du kommer att delta i ett antal program/ projektgrupper där du representerar och leder arbetet avseende Configuration Management och det sker i tätt samarbete med våra tekniska produktledare. Du kommer också leda CM arbete mellan olika BA:n inom SAAB och delta i möten mellan olika BA inom SAAB.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att: 

  • bistå program/ projektledningen i att leda och strukturera program/ projekt
  • definiera Configuration Management policies, handläggning, metoder och rapportering för projekt
  • coacha projektmedlemmar i sakfrågor rörande Configuration Management
  • styra och strukturera produkt och dokument
  • styra och kontrollera ändringar och deras tillhörande dokumentation
  • delta vid granskningar
  • leda CCB-möten (Configuration Control Board), vilka syftar till att produktens tydliga konfiguration upprätthålls och produktändringar tas hänsyn till på ett klokt sätt

 

Den du är idag

Vi söker dig som kan kombinera ett strukturerat arbetssätt och affärsmässigt tänkande i syfte att nå bra lösningar på kort- och lång sikt. Rollen innebär mycket samarbete med andra program/ projektmedarbetare men kräver även goda ledaregenskaper för att kunna styra mot uppsatta program, projekt- och produktmål.

Då våra kunder ofta återfinns utanför Sverige är god kunskap i engelska, såväl muntligt som skriftligt ett krav. Du har relevant högskoleutbildning. Tidigare erfarenhet av Configuration Management eller produktlivscykelfrågor är meriterande.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Publicerad den

23-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Göteborg | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)