Inaktiv platsannons

Systemingenjör till sektionen Geodata i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Du blir en del av utvecklingsavdelningen på Aeronautics och området Taktiska och Tekniska Stödsystem. Området jobbar brett mellan olika produktfamiljer med allt från krav, arkitektur, design och test. Våra system används i ett antal flygande system som Gripen, Hawk och Hercules med kunder i flera länder och inom området utvecklas några av Sveriges mest programvaruintensiva produkter som stödjer t.ex piloter, servicepersonal och operatörer i deras operativa vardag.

Vår sektion Geodata utgörs av ett litet och engagerat team som fungerar som en central resurs och expertis inom GIS, geodata och aeronautisk information. Geodata är en viktig del av de flesta av Saabs produkter och tjänster inom flyg, försvar och säkerhet. Vi arbetar med att utveckla stödsystem som försörjer dessa produkter och tjänster med allt från grunddata och anpassade kartpaket till 3D-omvärldar och kartserverlösningar. Vårt system för generering av kartdata, DMGS (Digital Map Generating System) är ett egenutvecklat verktyg för att behandla, kvalitetssäkra och producera Geodata till Gripen samt dess stöd- och träningssystem. Vi arbetar i korta utvecklingscykler och använder moderna utvecklingsverktyg. Nu söker vi dig som på systemnivå vill vara med och vidareutveckla DMGS.

Den här rekryteringen är ett samarbete mellan Saab Aeronautics och Experis. Du kommer att bli anställd hos Saab Aeronautics.

Din framtida utmaning

I rollen som systemingenjör hos oss ingår att arbeta fram smarta lösningar i DMGS för överenskommen kravbild tillsammans med angränsande system. I detta kan ingå att analysera och bryta ned övergripande systemkrav till en systemdesign och mer detaljerade krav på DMGS. Du kan också få arbeta med test och verifiering av implementerade systemfunktioner. Beroende på din personliga läggning och intresse kan det också ingå i din roll att kommunicera utvecklad systemfunktion till intressenter. I rollen som systemingenjör hos oss finns med andra ord en stor möjlighet till att anpassa dina arbetsdagar med varierade arbetsuppgifter utifrån din kompetens och ditt intresse. Vid intresse finns även en stor möjlighet till utlandsresor i tjänsten i framtiden.

Den du är idag

Vi söker dig som är engagerad, strukturerad och kommunikativ med god förmåga att samarbeta med andra människor. Du trivs med att hantera flera olika uppgifter samtidigt och har inget emot omprioriteringar i ditt arbete. Du trivs också med ett varierat arbete med många kontaktytor och har en förmåga att kunna verka effektivt i en miljö med många intressenter genom att ha ett gott ordningssinne.

För denna roll kan det vara en fördel att du har erfarenhet av systemutvecklingsarbete där du arbetat med krav och systemdesign. Erfarenheter och/eller intressen av mjukvaruutveckling, GIS och/eller 3D-modellering är också meriterande. Du behöver ha goda kunskaper i både svenska och engelska språket.

Tjänsten innefattar arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. Placeringsort är Linköping.

I denna rekrytering samarbetar Saab med Experis. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Marcus Kahanek, 011-194354,  

Urval sker löpande så skicka in din ansökan omgående. Vi ser fram emot att höra från dig!

Publicerad den

16-06-2019

Extra information

Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis