Inaktiv platsannons

Mjukvaruingenjör till Signal Processing i Järfälla

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Affärsområde Surveillance erbjuder effektiva lösningar för övervakning och beslutsstöd, och system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. Produktportföljen omfattar flygburna, landbaserade och marina radarsystem, system för signalspaning och självskydd, ledningssystem samt system för sjöfarts- och flygtrafikledning.

Nu söker vi en driven mjukvaruingenjör till Signal Processing. Här kommer du till en avdelning som kännetecknas av kompetens, drivkraft och samarbete. Vi utvecklar high-end delarna av Saabs radarvarnar- och ESM/ELINT system. Dessa innehåller funktioner för detektion och karaktärisering av radarstationer samt generering av störtekniker för självskydd. Systemet används för att upprätthålla situationsmedvetenhet för piloten och de som planerar flyguppdragen. Detta ger oss spännande utmaningar där vi behöver säkerhetsställa hög kvalitet, tillförlitlighet och prestanda.

Förutom att du kommer bli en uppskattad medarbetare i vårt team får du, som medarbetare på Saab, verkligen göra skillnad. Se mer om vårt Thinking Edge här: https://www.youtube.com/watch?v=QowzuyfXtjQ

Din framtida utmaning

I din roll som mjukvaruingenjör hos oss kommer du att utveckla mjukvara för signalbehandling till mottagare och störare med bland annat:

• Arkitektur, design, programmering och test.

Vår mjukvara och testmiljö skrivs huvudsakligen i C++ och viss Java. Vi arbetar medvetet för att åstadkomma högpresterande, ansvarstagande och effektiva team. Vi tillämpar agil arbetsmetodik för att utveckla våra system.
Självklart erbjuder vi mycket goda möjligheter till breddning och kompetensutveckling.

Den du är idag

Du är civilingenjör inom exempelvis Teknisk fysik, Datavetenskap, Elektronik eller motsvarande med goda kunskaper inom programmering. Kunskaper inom C++ eller Java är ett krav, inbyggda system och/eller Matlab är meriterande. Du tycker om problemlösning och att även prova ut dina lösningar i inbyggda system.

Som person är du engagerad, driven, självgående och kreativ samtidigt som du trivs med att arbeta i team och brinner för att nå uppsatta mål. Du bör vara intresserad av hur din del passar in i helheten för att få fram ett fungerande system.
Vi tror att du har ett naturligt driv, en framåtanda och är ansvarstagande. Tidigare erfarenheter från Scrum, Kanban eller annan agil metodik är en fördel men inte ett krav.

Då tjänsten innebär tight samarbete med teammedlemmar så kommer du sitta placerad i våra lokaler i Järfälla.
Då vi arbetar i en internationell organisation är det även viktigt att du hanterar engelska obehindrat i tal och skrift.

Vi ser fram emot din ansökan, redan idag!

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Järfälla
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Järfälla | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)