Inaktiv platsannons

Ingenjörer Flygande System i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Airborne ISR är en affärsenhet inom Support and Services som just nu är inne i en expansiv fas med flera pågående spännande projekt. Till vår nya sektion ”Engineering office”, söker vi nu medarbetare inom områden som systemledning, mekanik och avionik till pågående och genomförda modifieringsprojekt.


Airborne ISRs uppdrag är att integrera kompletta system i flygande farkoster och leverera driftsstöd och hög tillgänglighet åt våra kunder runtom i världen.

 

Din framtida utmaning

Vår nya sektion är en supportfunktion med ansvar för systemledning och konstruktion av flygplansnära system och komponenter. Vi kommer succesivt bygga upp ansvaret för flera system, men initialt kommer fokus vara systemkomponenter som t.ex. mission audio system, kylsystem och även operatörskonsoler.

Här får du möjligheten att vara med att påverka och skapa ett team, arbetet innebär stort eget ansvar. Hos oss får du möjlighet att arbeta brett och vara delaktig i hela processen, från idé till färdig produkt, det innebär allt från ett kundbehov till design, utveckling och verifiering. Arbetsuppgifterna kan vara t.ex. tekniska utredningar/problemlösning, hantera ersättning av system/komponenter som inte längre går att köpa, reparationsförslag, framtagning av ritningar i CAD, underlag för tillverkning, installation, och instruktioner för fortsatt luftvärdighet samt certifieringsunderlag.

I ditt arbete kommer du i kontakt med flygplanets andra delsystem och teknikområden.

För att lyckas med uppdraget kommer sektionen behöva flertalet olika kompetenser, med olika fokusområden:


• Som systemingenjör förväntas du ta ett övergripande ansvar för vissa specifika system eller ansvar för vissa systemkomponenter med detaljfokus.
• Som elektronikingenjör spänner du över ett brett område i allt från arkitektur och kravhantering för mjukvara/hårdvara, arkitektur, byggsätt, kretskort och processorer m.m. Här förväntas du också vilja bistå praktiskt vid reparation och nytillverkning.
• Som mekanikkonstruktör förväntas du ta ansvar för mekaniska konstruktioner och enklare hållfasthetsanalyser för såväl apparater som operatörskonsoler inne i flygplanet.

Ingen dag är den andra lik. Arbetsuppgifterna varierar både i komplexitet och över olika områden. Tjänsten ger också möjligheten att styra samt utveckla arbetssätt och processer.

Den du är idag

Vi söker dig med ett stort mått av ingenjörstänkande. Du är idag civil/högskoleingenjör eller så har du annan likvärdig teknisk bakgrund. Vi tror att du som person är nyfiken med stort teknikintresse och även finner det intressant att handgripligen jobba med våra produkter. Har man mer specifika kunskaper för respektive tjänst är det meriterande.

Eftersom rollen innefattas av många olika kontaktytor söker vi därför dig som har god samarbetsförmåga och kommunicerar med din omgivning på ett naturligt sätt.

Du tilltalas av att kunna identifiera möjligheter, utmaningar och effektiviseringar samt agera därefter. Tjänsterna kräver ett stort ordningssinne och att man driver och strukturerar sitt eget arbete med ett gott omdöme och ett affärsmässigt förhållningssätt. För att lyckas i rollen krävs att du är en person med stort ansvarstagande, initiativförmåga och att du självständigt både kravställer och söker information.


Du hanterar svenska och engelska väl i tal- och skrift samt innehar körkort med minst behörighet B.


Den här tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Det kan krävas att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet beroende på tjänst.


Känns det här jobbet intressant? Tveka inte, vi ser fram emot din ansökan redan idag! Urval sker löpande och kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)