Inaktiv platsannons

Sektionschef Flight System Safety & Reliability i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Området Systemintegration är en del av utvecklingsavdelningen och ansvarar för flygsystemets övergripande design, egenskaper och användning.

Sektionen Systemsäkerhet och Tillförlitlighet inom Systemintegration ansvarar för metoder och arbetssätt för att utveckla tillförlitliga produkter som är säkra att använda. Sektionen består av 15 medarbetare varav flera har hög teknisk kompetens och lång erfarenhet av Gripen och andra flygssystem.  Arbetet berör och sker i nära samarbete med de flesta utvecklingsteam och chefsingenjörer. Vi har även gränssnitt mot olika myndigheter såsom FlygI i Sverige.

Produktintegration är en bred disciplin, såväl tekniskt, produktmässigt som projektmässigt. Sektionen ansvarar för att utveckla och tillämpa effektiv metodik för teknisk planering, analys av beroenden (anatomier), integration och systemtestning. Arbetet bedrivs normalt i steg (inkrementellt) och ofta agilt.

Din framtida utmaning

Att vara verksamhetsansvarig chef är ett mångfacetterat, krävande, roligt och utvecklande uppdrag som bland annat innebär att:

  • Utöva gott ledarskap och utveckla dina medarbetare i sina roller.
  • Ta personalansvar för sektionens medarbetare bl a arbetsmiljö och säkerhet.
  • Säkerställa att verksamheten fungerar väl och möter uppsatta mål.
  • Förbättra och utveckla verksamheten såväl inom sektionen som i hela utvecklingsorganisationen.
  • Kunna representera verksamheten internt och externt, mot kunder och myndigheter.

Du kommer att bredda din kunskap och få arbeta med frågor som rör hela flygplanet och övriga system. Du ingår också i områdets ledningsgrupp där du är med och utvecklar hela områdets förmåga.

Den du är idag

Vi söker dig som är drivande och är van vid att påverka och ta ansvar. Du gillar att utveckla människor och verksamhet samt är tekniskt intresserad. Som person är du strukturerad och tydlig samt har god kommunikativ förmåga. Du har erfarenhet av systemutveckling och förstår hur olika verksamheter hänger samman.

Din bakgrund är teknisk högskoleutbildning samt goda kunskaper i engelska förutsätts. Du kommer att ingå i områdets ledningsgrupp och vi fäster stor vikt vid att du där kan agera som en lagspelare och arbeta för hela områdets bästa.

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)