Inaktiv platsannons

Sektionschef Utveckling i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk. 

Product Platform består idag av ca 80 medarbetare fördelat på fyra sektioner, varav två finns i Karlskoga och två finns i Linköping. Avdelningens huvudsakliga uppdrag är att utveckla elektroniksystem.

Vi söker nu en sektionschef till sektionen elektroniksystem med placering i Linköping.

Din framtida utmaning

Sektionen elektroniksystem består idag av ca 17 medarbetare vars huvudsakliga uppdrag är att bidra med elektronikkompetens inom områdena elektroniksystem och elektronikkonstruktion till alla projekt med elektronikinnehåll.

Du kommer i din roll som sektionschef ansvara för att coacha, vägleda och motivera dina medarbetare för att nå individuella samt projekt- och linjegemensamma mål, vilket också inkluderar daglig styrning i form av prioriteringar, resursallokeringar och produktkalkylering.

Du kommer även att jobba tätt tillsammans med dina sektionschefskollegor inom Product Platform för att på ett effektivt sett leda och fördela arbetet inom och mellan sektionerna.

Den du är idag

Vi söker dig som har erfaranhet av produktutveckling och elektroniksystem med en vilja att utvecklas som ledare. Önskvärt är att du har tidigare ledarerfarenheter inom just utveckling, antingen i rollen som linjechef eller projektledare.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper där våra ledord i form av Precision - Teamwork - Resultat står i centrum för vårt urval. För oss är det viktigt att kunna fokusera och göra saker rätt från början, ha förmågan att lyfta blicken och tänka utanför den egna gruppen samt generera resultat genom att hugga i när det verkligen gäller.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

16-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)