Inaktiv platsannons

Systemingenjör Mekanik i Göteborg

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Affärsområde Surveillance erbjuder effektiva lösningar för övervakning och beslutsstöd, och system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. Produktportföljen omfattar flygburna, landbaserade och marina radarsystem, system för signalspaning och självskydd, ledningssystem samt system för sjöfarts- och flygtrafikledning.

Affärsenheten Airborne Surveillance System ansvarar för flygburna radar och övervakningssystem och är indelad i tre Product Areas.
System Design, AEW&C är en av enheterna inom Airborne Surveillance Product Area AEW&C oxh MPA. Enheten ansvarar för AEW&C System design för samtliga AEW&C projekt. Det innebär att vi driver och utvecklar avancerade system och håller ihop och specificerar ingående komponenter såsom radar, C2, datalänk etc samt säkerställer att prestanda och funktion som avtalats i kontrakt med kund uppfylls.

Vi arbetar med scrum och agila metoder och lägger stor vikt vid att utvecklas i våra olika roller och att arbeta med den senaste tekniken.

Vi kan erbjuda en kreativ arbetsmiljö som kännetecknas av engagemang, professionalism och arbetsglädje. För oss är det självklart med balans mellan arbete, fritid och familjeliv.  Tillsammans med dina kollegor får du möjlighet att utvecklas inom vårt teknikområde samtidigt som du lär dig mer om nya inriktningar och på så sätt fördjupar dina kunskaper.

Din framtida utmaning

Systemingenjör med inriktning systemmekanik och miljö.
De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att genomföra systemutredningar map integration samt specificera, analysera och genomföra installation av våra sensorer och system på olika plattformar/bärare.
En del i arbetet är att ta det övergripande tekniska ansvaret för ett system och dess kravuppfyllnad map mekanik och miljö samt EMC.
Då vårt arbetsätt går mer och mer mot agila metoder är det viktigt att du är intresserad av att omforma och utveckla rollen för att passa i den formen.

Den du är idag

För tjänsten som systemingenjör är det meriterande att ha:

• God affärsförståelse och kundfokus
• Ha kunskap och förståelse av arbete i en internationell miljö
• Erfarenhet av konstruktion av komplexa tekniska system
• Kunskap om agila metoder och arbetssätt
• Ett strukturerat arbetsätt och god analysförmåga
• Förmåga att arbeta självständigt men också kunna agera som tekniskt ledare
• Stark drivkraft och förmåga att tillföra energi till gruppen

Vi söker dig med bred teknisk kompetens och god analysförmåga. Du har lätt att kommunicera med olika gränssnitt och gillar att samarbeta för att uppnå ett gott resultat.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Göteborg | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)