Inaktiv platsannons

Mjukvaruutveckare - Med fokus på Eclipse RCP/Java EE i Järfälla

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Affärsområde Surveillance erbjuder effektiva lösningar för övervakning och beslutsstöd, och system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. Produktportföljen omfattar flygburna, landbaserade och marina radarsystem, system för signalspaning och självskydd, ledningssystem samt system för sjöfarts- och flygtrafikledning.

Tactical Software utvecklar stöd- och testsystem för signalspaning och självskydd till nästa generations Gripen och Globaleye. Vi behöver fler kunniga mjukvaruingenjörer till våra utvecklingsteam för att tillmötesgå den kraftigt ökade efterfrågan på våra produkter. 

Din framtida utmaning

Som mjukvaruingenjör ingår du i ett utvecklingsteam med ett stort funktion- och designsansvar. Du bör därför ha förståelse för olika inslag i ett utvecklingsarbete såsom kravanalys, konstruktion, verifiering och support under en produkts livscykel. Vi uppmuntrar starkt mjukvaruingenjörer som vill bredda sina kunskaper även inom övergripande systemdesign och produktutveckling.

Du kommer att omges av kunniga, ambitiösa och hjälpsamma kollegor. Vi strävar mot en agil verksamhet och arbetar nästan uteslutande i team och med distribuerade ansvarsområden. Vår verktygskedja knyter ihop planering, ärendehantering och versionshantering med ett automatiserat testsystem. Grunden till vår framgång och vårt bidrag till Saab ligger dock i alla medarbetares engagemang och vår gemensamma arbetskultur.

Under din första tid hos oss så ingår du i ett introduktionsprogram som ger dig möjligheten att snabbt förstå verksamheten och Saab som företag. Din arbetsplats blir i Järfälla men då Saab är ett globalt företag kan rollen medföra vissa resor.

Du kommer att arbeta med systemutveckling tillsammans med kollegor i flera olika utvecklingsprojekt. Vi arbetar främst med Javautveckling där Eclipse RCP E4 är basen i applikationerna. Vi arbetar oftast i små eller medelstora team där deltagarna är med i hela projektet (kravställning, utveckling, test, dokumentation och leverans).

Den du är idag

Vi söker dig som är civilingenjör inom datateknik eller har motsvarande utbildning.

Vi tror att du har goda kunskaper inom några av följande områden:
 
- Java
- Eclipse Rich Client Platform (RCP)
- Jakarta EE
- Systemtest
- GUI/HMI utveckling
- Byggmiljöer (Jenkins/Maven/BitBucket)

Det är viktigt att du har ett eget driv och ser förändringar som en naturlig del av vardagen. Det är positivt, men inte ett krav, om du har ett intresse för teamledning eller andra ledande befattningar.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. 

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Järfälla
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Järfälla | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)