Inaktiv platsannons

Systemutvecklare för avionikintegration Gripen i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Till vår sektion Integrated Health Management söker vi nu dig som vill vara med och utveckla de centrala avionikfunktionerna i Gripen på systemnivå. Vår sektion arbetar med både system, mjukvara och test avseende utveckling av avionikfunktioner som health monitoring, diagnostik och registrering för Saabs flygande system. Vår sektion består av ca 20 personer, både erfarna och yngre. Vår huvudsakliga produkt är Gripen. Detta innebär komplexa, utmanande och utvecklande arbetsuppgifter.

Den här rekryteringen är ett samarbete mellan Saab Aeronautics och Experis. Du kommer att bli anställd hos Saab Aeronautics.

Din framtida utmaning

I din roll som systemutvecklare hos oss kommer du att medverka i att utveckla de centrala avionikfunktionerna för Gripen och även flygande farkoster. Arbetet bedrivs i mindre team med engagerade, stödjande och kompetenta medarbetare som snabbt tar dig med i gemenskapen och in i teknikområdet.

I vår moderna utvecklingsmiljö är du med på olika sätt i hela kedjan av utvecklingen, från tidiga definitionsfaser, via kravställning, design, modellering, systemsäkerhetsarbete och mjukvaruimplementation, till verifiering i flygsimulator med Gripen-pilot och stöd vid flygprov. Ditt arbetsinnehåll och riktningen för din utveckling kommer till stor del att styras av dina tidigare erfarenheter och ditt intresse.

De centrala avionikfunktioner som du kommer arbeta med har många gränssnitt mot övriga system i flygplanet vilket ger dig en stor möjlighet att få en helhetsförståelse för Gripens system och funktion vilket skapar god grund för fortsatt utveckling och karriär hos oss. Du kommer att få möjlighet att påverka teknikutvecklingen, ta stort ansvar i ditt arbete samt växa i vår organisation. I ditt arbete kommer du få en stegvis kompetensutveckling genom både utbildningar och kunskapsöverföring med erfarna kollegor.

Den du är idag

Vi söker dig som är analytisk och tycker om att arbeta med helheten av system. Du trivs med att samarbeta på ett nyfiket och prestigelöst sätt med god kommunikation. Du har också en god förmåga att fatta egna beslut och ta egna initiativ i ditt arbete. Vi kommer också värdesätta din vilja att bidra med nya tankar och idéer i arbetet med att utveckla både teknik och arbetssätt.

Du är civil- eller högskoleingenjör med intresse av funktionsutveckling i tekniska system. Du har också goda kunskaper i svenska och engelska språket.

Tjänsten innefattar arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. Placeringsort är Linköping.

I denna rekrytering samarbetar Saab med Experis. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Christian Johansson, 013-355509, christian.johansson@se.experis.com.  

Om du tycker att detta verkar intressant, tveka inte att söka. Urval sker löpande så skicka in din ansökan omgående.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Publicerad den

23-07-2019

Extra information

Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis