Inaktiv platsannons

Kvalificerad Inköpare i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Kvalificerad Inköpare med placering i Solna. Vi vill ha din ansökan senast den 25 juni.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige.

Med en uppdragsvolym på 40 miljarder kronor är Trafikverket den största beställaren i anläggningsbranschen. Som ledande beställare har vi en unik möjlighet att påverka branschens effektivitet och bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad. Brinner du för att göra bra affärer som leder till samhällsnytta? Då kan det här vara utmaningen för dig. I den centrala funktionen Inköp och logistik arbetar 220 medarbetare med Trafikverkets inköpsverksamhet. Tillsammans driver vi förändringar för ständig förbättring av infrastrukturen och bidrar till nya smarta lösningar för att hela Sverige ska kunna leva.

Då vi växer och får nya uppdrag söker vi nu flera pålitliga, engagerade och modiga Kvalificerade inköpare till vår grupp i region Öst och Stockholm.

Arbetsuppgifter

Som kvalificerad inköpare ansvarar du för att genomföra affärer och säkerställa att Trafikverkets inköp sker på ett affärsmässigt och juridiskt korrekt sätt samt att interna och externa föreskrifter och regler efterlevs.
Du kommer jobba i tidiga skeden med inköpsplanering och affärsupplägg för väg och/eller järnvägsprojekt. Du kommer ansvara för genomförandet av inköpet och vara ett kommersiellt stöd under kontraktets livslängd med inriktning på kontraktets totalekonomi, uppföljning av leveransen och för erfarenhetsåterföring. Du kommer framförallt att leda entreprenadupphandlingar och upphandlingar av tekniska konsulter.

I rollen ingår det också att fortlöpande hålla sig uppdaterad om konjunkturläget, leverantörsmarknaden samt kostnadsutvecklingen inom respektive upphandlingsområde.
Vi arbetar i en nationell organisation, vilket innebär att du förutom dina regionala upphandlingar kan få uppdrag åt övriga avdelningar i landet. Det sker när vi ser att det är effektivt för verksamheten eller utvecklande för dig.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:
- har högskoleutbildning om minst 180 hp/120 p inom inköp, ekonomi eller annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
- har erfarenhet av inköp i större organisationer eller myndigheter
- För att lyckas i rollen som kvalificerad inköpare är det viktigt att du är kommunikativ och duktig på att förmedla information. Du är en god relationsbyggare som bygger nya och vårdar befintliga nätverk. Du har en affärsmässighet som gör att du ständigt ser till organisationens bästa.
Du skapar strategier, prioriterar och använder resurser på ett sätt som skapar mervärde. Vidare har du en analytisk och problemlösande förmåga som gör att du hittar lösningar som är genomförbara ur ett helhetsperspektiv.
Rollen som kvalificerad inköpare kräver god förmåga att uttrycka sig på både svenska och engelska i tal och skrift. Vidare har du god kunskap i MS Office

Det är meriterande om du
-har god kunskap om LOU/LUF och om du har erfarenhet av att arbeta med entreprenadupphandlingar och/eller tekniska konsultupphandlingar. Vi värdesätter högt om du har arbetat med utveckling och kontinuerligt förbättringsarbete. Detsamma gäller om du har erfarenhet av ledarskap och förhandling.
Övrig information

Intervjuer planeras till slutet av vecka 26 eller till början av vecka 27. Inbjudan till intervju kommer att ske genom e-post, ha därför gärna extra uppsikt i din inkorg.
Tester kan förekomma som en del i denna rekryteringsprocess.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Ansök via knappen "Sök tjänsten här" nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.
För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.
Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej