Inaktiv platsannons

Affärsrådgivare - inriktning mot livsvetenskaper i Uppsala

Om tjänsten

Sortera på publicering: 2018-06-20

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 42.000 studenter, 7.000 anställda och en omsättning på 6,7 miljarder kronor.

UU Innovations uppdrag handlar om att stödja omvandlingen av forskningsresultat till nya tjänster, produkter, processer eller modeller, oavsett om det sker genom nya forskningsbaserade företag eller genom forskningssamarbeten med redan befintliga organisationer. Vår kompetens inom UU Innovation består i att förstå såväl forskningens förutsättningar som förutsättningar för innovationer och forskningssamverkan. Vi är också en viktig ingång för företag och andra organisationer utanför universitet som söker specifik akademisk kompetens och samarbeten.

Arbetsuppgifter:
Som affärsrådgivare hos UU Innovation får du möjlighet att se idéer från alla delar av Uppsala universitets forskning. Tillsammans med erfaren och kompetent personal får du en unik möjlighet att använda din erfarenhet och kompetens till att hjälpa och coacha forskare och studenter att utveckla sina kunskaper inom kommersialisering och nyttiggörande. Du kommer att få arbeta med alla aspekter av affärsutveckling i arbetet att ta innovativa idéer vidare mot bolagsbildning eller samverkan med företag och andra organisationer som en väg att nyttiggöra forskningsresultat. Du kommer att arbeta med ett stort inslag av eget ansvar för ett antal projektidéer, men även som en del av interna team. I rollen som affärsrådgivare leder du eller stöttar övriga affärsrådgivare liksom samarbetar nära våra IP-rådgivare. Utöver operativt arbete med affärsrådgivning sker ett nära samarbete med kompetens inom patent, juridik, ekonomi m.m. Exempel på arbetsuppgifter:

Kvalifikationskrav:
Vi söker dig som har erfarenhet från och stimuleras av att ta ansvar och skapa resultat i kunskapsintensiva miljöer. Du har högskoleexamen inom livsvetenskaper eller naturvetenskap. Du har erfarenhet från kvalificerat arbete av implementeringsarbete inom medicinteknik, klinisk sjukvård och/eller e-hälsa antingen i mindre företag eller i större sammanhang. Du har även erfarenhet från arbete med verksamhets-/affärsutveckling i startups eller i mindre företag. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är kommunikativ, strukturerad och resultatorienterad och du är bra på att skapa förtroende och utveckla relationer som leder till resultat. Du ska känna dig trygg såväl i akademisk miljö som i näringslivet. Du har en förmåga att snabbt kunna sätta dig in i nya och komplicerade saker, har en god analytisk förmåga och är initiativrik. Självständighet, samarbetsförmåga och prestigelöshet är av största betydelse för denna befattning, liksom god förmåga och vana att uttrycka sig skriftligt samt att göra muntliga föredragningar. Goda kunskaper i svenska och engelska både muntligt och skriftligt är ett krav.

Önskvärt/meriterande i övrigt:
Det är meriterande om du är disputerad inom området för livsvetenskaper. Vi värdesätter även erfarenhet av innovationsstödsfrämjande arbete i t ex ansökning om mjuk finansiering liksom internationellt arbete.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2018-09-15 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av 
Malin Graffner Nordberg tel 018-471 7216, malin.graffner@uuinnovation.uu.se 

Välkommen med din ansökan senast den 5 augusti 2018, UFV-PA 2018/2122.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Vi tar enbart emot ansökan på det sätt som beskrivs i annonsen.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej