Inaktiv platsannons

Affärsanalytiker - Vattenfall Eldistribution i Stockholm (Solna)

Om tjänsten

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Attraheras du av utmaningar? Gillar du att vara i hetluften? Vill du vara med och bidra till ett klimatsmart samhälle? Då har vi jobbet för dig! 

Vi vågar lovar att du får en spännande vardag i form av brant inlärningskurva, en god inblick i hela Eldistributions organisation, ett brett kontaktnät och spännande utmaningar kopplade till omvärldens förväntningar på energibranschen. Inom en generation ska Vattenfalls kunder kunna leva ett klimatsmart liv, fritt från fossila bränslen. Vill du vara med på tåget? 
 
Avdelningen Contract Management inom Vattenfall Eldistribution består idag av 15 medarbetare. Vi arbetar med utveckling, uppföljning och förvaltning och av våra konkurrensutsatta leverantörsavtal. Vi söker en vikarie för en av våra medarbetare som prövar sina vingar i en annan roll inom vår verksamhet. För rätt person kommer det att finnas goda förutsättningar till tillsvidareanställning. 
   
Gruppen ansvarar för:
- utveckling, implementation och styrning av vår strategi, operativmodell och kontraktsprocess som bidrar till Eldistributions strategi att bli en professionell       beställarverksamhet.
- operativ avtalsuppföljning för att styra och följa upp våra leverantörer och säkra avtals-/ och kvalitetsmässiga leveranser.
- att utveckla och underhålla interna och externa långsiktiga relationer och säkra effektiv och transparent kommunikation mellan alla parter.

Du kommer att
- genomföra affärs- och organisationsrelaterade analyser, utredningar och rapporter
- leda mindre utvecklingsprojekt för att möta behovet av ökad uppföljning och rapportering av våra avtal 
- göra presentationer för bolagets ledning, enheternas ledningsgrupper och personalgrupper
- bidra i utformningen av bolagets långsiktiga prioriteringar, planer, strategier och strukturer
- samverka med övriga enheter inom bolaget och andra externa leverantörer

Vi söker dig som har
-  akademisk utbildning (civilingenjör/ekonomi/finans/juridik)
-  något/några års erfarenhet av att arbeta med omvärldsanalyser, verksamhetsstrategier, beställar- alternativt utförarorganisation och utvecklingsprojekt
-  behärskar svenska och engelska i tal och skrift
-  har B-körkort och möjlighet att resa i tjänsten

Vi söker dig som är en analytisk och kreativ problemlösare. Du har förmåga att se helheten, tänka framåt, se konsekvenser och agera proaktivt. Rollen ställer stora krav på att du är bra på att bygga och bibehålla relationer både interna och, i förekommande fall, externa parter. Du behöver därför ha mycket god förmåga att samarbeta och kommunicera.

Det är meriterande om du har:
- arbetat i SAP (PM och/eller MM-modulerna) 
- erfarenhet av projektledning
- erfarenhet från energi och/eller konsultbranschen

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare  och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i. Läs mer om oss på:

Ö

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm (Solna)
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)