Inaktiv platsannons

Ungdomsaktivism i Göteborg, praktikplats

Amnesty International är en global människorättsorganisation som med gemensamma krafter vill skapa en värld där mänskliga rättigheter gäller alla. Vill du hjälpa oss?

Om tjänsten

Ungdomsaktivism i Göteborg, praktikplats

Praktisera på världens största människorättsorganisation! Som praktikant hos Amnesty erbjuds du en kvalificerad yrkespraktik där du aktivt medverkar i det dagliga arbetet på sekretariatet under handledning av Amnestys personal. Under praktikperioden får du utbildning om Amnestys verksamhet och arbete i svenska sektionen och om våra prioriterade MR-frågor, samt hur en frivilligorganisation fungerar. Praktikperioden omfattar 20 veckor på heltid och vi ser gärna att du gör detta inom ramen för dina studier.

Är du intresserad av att stödja unga engagerade i Amnesty? Sök praktik inom ungdomsaktivism på Amnesty i Stockholm, Malmö och Göteborg!

Aktivism tillhör avdelningen Opinion och påverkan. Hos oss får du en inblick i hur Amnesty arbetar med påverkansarbete och informationsspridning. Du får erfarenhet av att arbeta med att engagera och organisera medlemmar, samordna aktiviteter och att praktiskt verka för mänskliga rättigheter.

Vi har fått ett sent avhopp och behöver snabbt hitta en ny praktikant till hösten!

Vi söker dig som vill vara spindeln i nätet för Amnestys lokala ungdomsaktivism. Våra ungdomsgrupper bedriver kampanjarbete på både gymnasieskolor och andra publika platser. De utgör en viktig del av Amnestys aktivistkår. Som praktikant deltar du i att bilda ungdomsgrupper och att ge verktyg samt stöd till nybildade och befintliga grupper.  Du bidrar med både kreativitet och energi till vårt påverkansarbete. Övriga uppgifter kan komma vara att föreläsa på skolor och ge stöd till övrig verksamhet i distriktet. Praktiken ger dig god insyn i organisering, frivilligengagemang och verksamhetsutveckling i en ideell organisation.

DINA ARBETSUPPGIFTER

  • Starta ungdomsgrupper på gymnasieskolor

  • Samordna, planera och vara pådrivande i ungdomsgruppernas aktiviteter under terminen i distriktet.

  • Fungera som kontaktperson för ungdomsaktivisterna i distriktet

  • Vara delaktig i distriktets arbete med att bilda och stödja grupper

DINA KVALIFIKATIONER

  • Utbildning inom för tjänsten relevant område, exempelvis mänskliga rättigheter, projektledning, ledarskap eller annat.

  • Kunna arbeta på svenska och engelska i tal och skriftt.

Vi ser gärna att du som söker har intresse för och gärna kunskap om Amnesty och mänskliga rättigheter, har du erfarenhet av ideellt arbete är det meriterande. Du är bekväm med att tala inför grupp och att hålla i utbildningar, och har förmågan att entusiasmera och engagera samt att arbeta självständigt.

Praktiken för höstterminen 2018 startar i slutet av augusti med en tre dagar lång introduktionsutbildning i Stockholm.

Eftersom det är knappt om tid så ber vi dig skicka din CV till Daniel Lund på och vi försöker genomföra intervjuer omgående, senast på fredag den 29 juni.

För mer information om våra praktikplatser besök amnesty.se/jobb eller specifikt om den här praktikplatsen hör av dig direkt till Daniel Lundh på 031-711 21 03 alternativt daniel.lundh@amnesty.se. Har du frågor gällande praktikplatserna generellt besök eller kontakta Katja Lefwerth på HR, katja.lefwerth@amnesty.se.

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Göteborg | Deltidsjobb