Inaktiv platsannons

Riksbankens Jubileumsfond söker en assisterande portföljförvaltare/analytiker i Stockholm

Om tjänsten

Vi söker en nyutexaminerad ekonom med god analytisk förmåga som vill få möjligheten att arbeta ett år på finansavdelningen inom Riksbankens Jubileumsfond (RJ).  Här har du en unik möjlighet som ekonom att få en inblick i kapitalförvaltningsmarknaden och knyta värdefulla kontakter för framtiden.

Du kommer att ingå i ett mindre team på fyra personer i en befattning som assisterande portföljförvaltare/analytiker. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bland annat att vara:

  • Delansvarig i den löpande ränte- och valutaförvaltningen. Ränteportföljen består av svenska räntebärande instrument med ett marknadsvärde på 3,2 miljarder. I rollen ingår att genomföra affärsavslut i räntepapper, valutaväxlingar, implementera RJ:s valutasäkringsstrategi samt att bevaka räntemarknader och följa makrostatistik. 
  • Delta i projektet ”Valutasyn och valutasäkringsstrategi” som kommer att fortgå som längst till januari 2019 för att presenteras på finanskommitténs sammanträde.
  • Vid behov assistera finansdirektören med investeringsanalyser. 

I ovanstående arbetsuppgifter rapporterar du till RJ:s finansdirektör som har ett övergripande ansvar för RJ:s kapitalförvaltning. Du kommer när projektarbetet är klart att på deltid assistera RJ:s aktieförvaltare med aktieanalyser av börsnoterade företag.

Du erbjuds
RJ erbjuder dig unika möjligheter att under ett år arbeta i ett litet men mycket erfaret investeringsteam. Under ett år kommer du att lära dig mycket om kapitalförvaltning, kunskaper som kan vara värdefulla i din fortsatta karriär och din personliga utveckling.

Din bakgrund
Vi söker dig som har en relevant akademisk examen, företrädesvis inom ekonomi med goda meriter. Du får gärna ha läst en del av din utbildning utomlands. Det är meriterande om du har yrkeserfarenhet från finansområdet och från analysarbete exempelvis från extraarbeten under terminerna. Du har ett affärsintresse, är högpresterande och har ett stort intresse för finansmarknaden.

I denna rekrytering kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att ditt år hos RJ ska bli så framgångsrikt som möjligt tror vi att du har en god analytisk förmåga samt goda kunskaper i Excel och matematik. Du har en affärsmässighet och professionalism samt är van vid att bygga relationer inom näringslivet. Du är även en utpräglad lagspelare samt är van med att arbeta mot högt uppsatta mål.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Ekonomi / Juridik
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Ekonomi / Juridik | Deltidsjobb