Inaktiv platsannons

Systemadministratör - Linux i Uppsala

Om tjänsten

Sortera på publicering: 2018-06-27

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 42.000 studenter, 7.000 anställda och en omsättning på 6,7 miljarder kronor.

Som en del av den nationella infrastrukturen för genomik (National Genomics Infrastructure, NGI) vid Science for Life Laboratory (SciLifeLab, ), erbjuder SNP&SEQ-teknologiplattformen SNP-genotypning och nästa generationens sekvenseringsteknologi (Next Generation Sequencing, NGS) som en service åt forskare i och utanför Sverige ().

Vill du jobba inom ett av världens snabbast växande teknikområden? Vi söker nu en systemadministratör till SNP&SEQ-teknologiplattformen.

Arbetsuppgifter: Som systemadminstratör på SNP&SEQ-teknologiplattformen arbetar du jämsides med forskare, bioinformatiker och systemutvecklare i en dynamisk och kreativ atmosfär vid ett av Europas största sekvenseringscentra. Du administrerar de IT-system som möjligör flödet av ~1 PB data årligen från våra instrument för storskalig DNA-sekvensering till svenska forskare.

Verksamheten vid plattformen är ackrediterad enligt ISO/IEC 17025:2005 - vilket ställer höga krav på spårbarhet och dokumentation. Vår infrastruktur består till huvuddelen av Linux-servrar (en blandning av Redhat- och Debian-baserade system) virtualiserade i en VMWare-miljö, och orkestrerade via Ansible-playbooks.

Sekvenseringsverksamheten växer och förändras snabbt vilket gör det nödvändigt med en skalbar och dynamisk IT-miljö med en hög grad av automatisering. Stora datavolymer och mycket höga krav på systemtillgänglighet skapar utmaningar utöver det vanliga. Stor vikt läggs även vid att skapa och upprätthålla en säker IT-miljö, då data av känslig natur hanteras.

I arbetsuppgifterna ingår utveckling och drift av vår IT-miljö, och att i samarbete med systemutvecklare och bioinformatiker driftsätta och underhålla applikationer.

Kvalifikationskrav:

Vi tror att du är en flexibel och initiativrik problemlösare, som självständigt eller tillsammans med andra ser till att lösa problem som uppstår. Du är ansvarstagande, har känsla för detaljer och tycker att bra dokumentation är viktigt. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper, såsom positiv attityd och god samarbetsförmåga.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning. Önskvärt med löneanspråk i ansökan.

Tillträde: 2018-09-01 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidare, provanställning kan komma att tillämpas

Omfatting: 100%

Upplysningar om tjänsten lämnas av Lars Bäckström, systemingenjör, telefon 070-1679443, e-post lars.backstrom@medsci.uu.se 

Välkommen med din ansökan senast den 20 juli 2018, UFV-PA 2018/2500.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Vi tar enbart emot ansökan på det sätt som beskrivs i annonsen.

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej