Inaktiv platsannons

Ekonomiassistent i Uppsala

Om tjänsten

Sortera på publicering: 2018-06-28

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 42.000 studenter, 7.000 anställda och en omsättning på 6,7 miljarder kronor.

Områdeskansliet för medicin och farmaci med ca 50 anställda svarar för verksamhetsstöd och service till områdesnämnden för medicin och farmaci samt institutioner och centrumbildningar inom vetenskapsområdet. Områdeskansliet är en del av universitetsförvaltningen, men får huvuddelen av sitt uppdrag via områdesnämnden och dess vicerektor. Områdeskansliet arbetar med forsknings- och utbildningsplanering, ekonomisk planering samt uppföljning av verksamheten. Vidare medverkar områdeskansliet i rekrytering av lärare till institutionerna inom vetenskapsområdet. Områdeskansliet samarbetar med övriga avdelningar vid universitetsförvaltningen vid beredning av ärenden och medverkar också i utredningar och remisser på uppdrag av universitetets ledning.

Områdeskansliet har det senaste året jobbat med organisation och arbetssätt. I led med detta har uppdraget utökats och kansliet växt. Vi söker nu en ekonomiassistent som främst kommer att arbeta med löpande ekonomiadministration och uppgifter som är relaterade till ekonomiadministration. Som ekonomiassistent jobbar du noggrant, strukturerat och effektivt.

Arbetsuppgifter:

Arbetsuppgifterna innefattar ett brett spektrum av uppgifter som kan förekomma i arbetet vid områdeskansliet. Anställningen innebär främst löpande ekonomiadministration och deltagande i bokslutsarbetet. Arbetet omfattar även hantering av arvoden och reseräkningar. Det dagliga arbetet kommer att bedrivas i nära samarbete med fakultetsekonomen. Andra arbetsuppgifter kan också förekomma.

Kvalifikationskrav:

Avslutad ekonomiutbildning på gymnasienivå, eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Minst ett års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är ett krav. Goda kommunikativa färdigheter på svenska och engelska i både tal och skrift samt god datorvana. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi vill att du som person har hög servicekänsla och har lätt för att samarbeta. Du är ansvarstagande, lojal och serviceinriktad, och stimuleras av utveckling och förbättringar som ger mervärde i verksamheten. Vidare är du noggrann, har stor initiativförmåga och god förmåga till självständigt och strukturerat arbete.

Önskvärt/meriterande i övrigt:

God kännedom om universitetsvärlden är meriterande. Erfarenhet av ekonomiadministration vid institution eller ekonomiadministrativt arbete vid annat lärosäte eller myndighet är meriterande. Likaså är högskoleutbildning inom ekonomi meriterande.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet

Lön: Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan. 

Tillträde: 2018-10-01, eller efter överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas 

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av 

biträdande kanslichef Martin Wahlén: martin.wahlen@uadm.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 15 augusti 2018, UFV-PA 2018/2401.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Vi tar enbart emot ansökan på det sätt som beskrivs i annonsen.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej