Inaktiv platsannons

Håll i workshoppar om okej sex, normer och våldsprevention! i Sundbyberg

Tjejjouren Stj... Är du intresserad av att jobba med våldspreventivt arbete på hög- och mellanstadieskolor i Sundbyberg? Vill du få erfarenhet av att hålla i workshoppar och föreläsningar? Bli volontär i Stjärnjourens utåtriktade arbete!...

Om tjänsten

Tjejjouren Stjärnjouren

Är du intresserad av att jobba med våldspreventivt arbete på hög- och mellanstadieskolor i Sundbyberg? Vill du få erfarenhet av att hålla i workshoppar och föreläsningar? Bli volontär i Stjärnjourens utåtriktade arbete! Vi håller bland annat i workshoppen Vad är okej sex? på skolor runtom i Sumpan.

Vi tror att det är viktigt att möta ungdomarna redan i skolåldern och prata om normer, våld, samtycke och sex för att kunna skapa en tryggare värld. Vi utgår från en feministisk värdegrund och strävar mot ett jämställt samhälle fritt från våld. Som volontär i Stjärnjouren får du vara med i en varm, feministisk gemenskap där egna initiativ och idéer är mycket välkomna.

Utöver arbetet med workshoppar och föreläsningar ordnar vi också till exempel nattvandring, filmvisningar och andra sociala aktiviteter för unga tjejer och transpersoner. Volontärerna får också tillgång till handledning, löpande fortbildning och medlemsföreläsningar.

Innan du kan börja jobba som volontär hos oss behöver du delta på vår grundutbildning, som är den 15–16 september (dagtid). Du behöver också vara med på en utbildning som är specifikt inriktad på vår utåtriktade verksamhet den 26 september (kvällstid).

Stjärnjouren är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening och jobbar utifrån ett normkritiskt perspektiv.

​Vi söker även volontärer till vår kontaktjour, som är öppen varje måndag och torsdag kväll. Dit kan unga tjejer och transpersoner höra av sig via chatt, mejl eller telefon för att få stöd och pepp. Se vår andra annons här på Volontärbyrån.

Välkommen med din intresseanmälan!

När och var ska uppdraget genomföras: 
Dagttid kvällar och/eller helger i Sundbybergs kommun. Ofta på olika skolor runtom i staden.
Specifika önskemål eller information: 
Du behöver inga förkunskaper för att söka, men vi vill att du: - är minst 18 år - har ett feministiskt förhållningssätt - är intresserad av våldsförebyggande - är intresserad av utåtriktat arbete - tycker om att arrangera aktiviteter och kan tänka dig prata inför en grupp ungdomar. För att bli volontär behöver du även kunna delta i vår grundutbildning för nya volontärer som äger rum 15-16 september (dagtid), samt 26 september (kvällstid) i Sundbyberg.
Minimiåtagande: 
Minst två gånger i månaden (ca 5 timmar/mån)

Publicerad den

18-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sundbyberg
Typ av kontrakt
Volontärarbete
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Sundbyberg | Volontärarbete